Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Lucas Cafe Atelier Explore Utrecht 9

Glutenvrije taart in Utrecht – drie aanraders uitgelicht

Deel bericht:

Volgens mij is er altijd reden voor een feestje, dus ook altijd een reden voor taart! Am I right? Maar met een gevoeligheid voor gluten is dit niet altijd even makkelijk. Want waar kun je dan terecht? Ik vind het erg jammer dat er nog zo weinig tentjes zijn in Utrecht waar ik terecht kan. Om de zoektocht wat te vergemakkelijken heb ik een lijstje met spots voor glutenvrije taart in Utrecht.  Als jij een tip hebt hoor ik het graag!

Glutenvrije taart spots in Utrecht

1. The Food Club

Natuurlijk staat deze plek op nummer 1. Het is brand new, in mijn stroatsie en geheel safe voor mensen met coeliakie. Eigenaresse Carlijn heeft zelf coeliakie dus weet hoe belangrijk lekker en veilig eten is. Zij maakt zelf de cakes en taarten en deze zijn goddelijk! Ik heb de cake met bessen en heerlijke frosting mogen proberen. Carlijn verklapte dat zij ook een heerlijk vegan salty caramel cake maakt. Ik kan niet wachten om deze te proeven.

Wellicht heb jij via de sociale kanalen ook haar chocolade taart voorbij zien komen. Ik was helaas net te laat om deze te proberen. Je kan bij de taartjes natuurlijk een lekkere capo drinken, of je maakt het extra feestelijk met de goddelijke G&T’s of een keuze uit 7 (!) glutenvrije bieren. Ook als je dol bent op gluten kan je hier terecht; je merkt er namelijk niets van dat deze in dit gehele pand niet te bekennen zijn. facebook

2. Rose & Vanilla

Toevallig is dit ook een locatie in mijn stroatsie, de Amsterdamsestraatweg wordt steeds leuker! Heerlijke taartjes zonder lactose en gluten die al een tijdje werden gebakken in de bakkerij. Nu heeft Daphne sinds kort de locatie verbouwd en hier een lunchroom geopend. Je kunt hier een heerlijke glutenvrije brownie snoepen (ook nog eens vegan) met een lekker bakkie pleur erbij.

Probeer ook het taartje met citroen en kokos, met een bodem van amandel en gezoet met agave. Of het vegan appeltaartje zonder geraffineerde suikers. Sooo good! En leuk om te weten, er is nu ook een lunchmenu met eigen gebakken brood. Deze kaart komt spoedig online! De lunchroom is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag. Check vooral ons review van een bezoek aan Rose & Vanilla.

3. Lucas

Hier wordt al goed rekening gehouden met glutenvrij, alle taartjes zijn zowel lactose als glutenvrij. Wel worden er in de keuken gluten bereidt, dus houd hier rekening mee. Mijn favoriet is de carrot cake (zonder de coulis van groene kruiden) maar je kan mij ook gerust wakker maken voor de chocoladetonkabonentaart! Voor de vegans onder ons is er de dadel-vijgen-notenreep met pure chocola, kokos en matcha. Wij zijn helemaal fan van Lucas en hebben een uitgebreide review geschreven.

Check ook:
Anna’s lunchroom | website
Serveert taartjes van Sharp Sharp die zowel lactose- als suikervrij zijn.

Sisbakery | website
Heeft vaak glutenvrije lekkernijen.

SLA  | review
De meeste taartjes zijn vegan, raw en glutenvrij.

Cafe Elize | website
Glutenvrije chocoladetaart.

Bagels & Beans | website
Pecan pie die ook vegan is.

Daens | website
Glutenvrije chocoladetaart.

Yoghurt Barn | website
Taartjes van Sharp Sharp.

*Houd er rekening mee dat glutenvrij vaak ‘gluten-arm’ betekent; kruisbesmetting is soms onvermijdelijk. Beter be safe than sorry!

Nog meer glutenvrije hotspots in Utrecht

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en toffe hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook.

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram