Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

dineren heuvelrug

Dineren Utrechtse Heuvelrug – 5 culinaire restaurants op een prachtige locatie

Deel bericht:

De Utrechtse Heuvelrug is een prachtige natuurgebied en de perfecte plek voor een ontspannen dagje uit. En zo’n dag sluit je natuurlijk af met een afhaaldiner. Wil je een weekendje weg? Combineer dan een overnachting en diner op de Utrechtse Heuvelrug. Het is een heerlijk cadeau voor jezelf. Of bewaar deze lijst: dineren op de Utrechtse Heuvelrug voor later. Je vindt in deze blog vijf fijne restaurants op de Utrechtse heuvelrug.

Op de Utrechtse heuvelrug is meer dan genoeg te beleven. Je kunt er fietsen, wandelen, paardrijden en vogels spotten. Daarnaast worden er leuke activiteiten georganiseerd voor groot en klein. Genoeg opties om een dag te vullen dus! Deze vijf restaurants zijn, zoals we net al aangaven, al reden genoeg om de Heuvelrug te bezoeken. Hier komen ze hoor!

Kasteel Kerckebosch

Dineren op de Utrechtse Heuvelrug bij Kasteel Kerckebosch is een geweldige beleving. Het kasteel is 120 jaar oud en de authenticiteit straalt ervan af. Het menu is gevarieerd en geïnspireerd op verschillende culinaire plekken. Denk aan de Franse, Italiaanse, Indonesische en Caribische keuken. Zin in een drankje? Dat kan bijvoorbeeld in de Bar & Lounge en met mooi weer kun je terecht op het terras van de kasteeltuin. Laat je verwennen bij Kasteel Kerckebosch voor een avondje weg. Na een stevige wandeling kun je relaxen op een luxe kamer en genieten van een heerlijk diner.

Adres Kasteel Kerckebosch
Arnhemse Bovenweg 31 / 3708 AA Zeist
Tel: 030 692 6666 Mail: info@kasteelkerckebosch.com

Restaurant Bentinck

Verse groenten uit de eigen kasteeltuin, pure smaken en een voorliefde voor de Franse keuken. Restaurant Bentinck bevindt zich op het historische landgoed Buitenplaats Amerongen. Een bijzondere restaurant op de Heuvelrug dat niet kon  ontbreken in ons lijstje. Geniet van een vier- vijf- of een zesgangenmenu en op woensdag, donderdag en zondag kun je er tevens terecht voor een heerlijke driegangenmenu. Cultuur combineren met een geweldig diner is helaas nog niet mogelijk, maar noteer deze wel op jouw ‘to visit’ lijst want zodra restaurants weer open mogen wil je hierheen om te genieten. Wil je jezelf verwennen dan heeft restaurant Bentick een super samenwerking met BB Napoleonschuur: een volledig verzorgd 5-gangen diner met overnachting. Dus wil je dineren op de Utrechtse Heuvelrug, neem voor meer info contact opnemen met het restaurant.

Adres Restaurant Bentinck

Drostestraat 12 / 3958 BK Amerongen
Tel: 0343 20 60 02 Mail: info@restaurantbentinck.nl

https://www.instagram.com/p/CEgmUmDAEiJ/

Nassau Zuylestein

Chill dineren op de Utrechtse Heuvelrug? Dat doe je bij Nassau Zuylestein! Het restaurant maakt gebruik van lokale ingrediënten en vult deze aan met Spaanse en Italiaanse producten. De chef is namelijk geboren en getogen in Spanje en heeft jarenlang gewoond en gewerkt in Italië. Je kunt dus genieten van een hoop mediterrane gerechten. En op zondag serveren ze enkel verse pizza zowel voor de lunch als het diner. Je kunt afhalen bij Nassau Zuylestein combineren met een bezoek aan landgoed Zuylestein. Zeker een aanrader! Je kunt ook verse producten shoppen in de kleine moestuinwinkel. Of een warme kop koffie scoren.

Adres Nassau Zuylestein
Rijksstraatweg 3 / 3956 CH Leersum
Tel:  0343-235103 Mail: info@nassauzuylestein.nl

https://www.instagram.com/p/CB5zulolEmr/

Restaurant ‘t Kalkoentje

Bij restaurant ‘t Kalkoentje kun je culinair genieten! Zowel het eten, de service als de locatie zijn een beleving. Zowel in de zomer als in de winter kun je genieten van een oase van rust. In de zomer doe je dat op het zonnige terras en in de winter bij het knapperende haardvuur. Het menu bestaat uit 4, 5 en 6 gangen. Denk aan Black Angus met knolselderij, oerwortel en paddenstoel. Om maar even een gerecht op te noemen… Helaas moeten we nog even wachten, maar de take-away menus zijn zeker ook de moeite waard. Combineer het met een fijne lange wandeling.

Adres ‘t Kalkoentje 
Utrechtsestraatweg 143 / 3911 TS Rhenen
Tel: 0317 612 344 Mail: info@kalkoentje.nl

https://www.instagram.com/p/CBVqOzoFnRA/

Restaurant Grebbelounge

De laatste op ons lijstje van fijne restaurants om te dineren op de Heuvelrug is Restaurant Grebbelounge. Een gezellige plek voor een uitgebreid diner. De menukaart staat vol met lekkers voor iedereen, of je nu een echte vleeseter bent of vegetariër. Bovendien is het betaalbaar, altijd fijn! Tijdens de lockdown staat de big green egg buiten voor heerlijke simpele afhaalgerechten.

Adres Grebbelounge
Buursteeg 2 / 3927EJ Renswoude
Tel: 085 041 0110 Mail:info@grebbelounge.nl

https://www.instagram.com/p/BzVu4kzC0Gu/

Nog meer inspiratie voor dineren in Utrecht

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram