Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

De Boekenbar Utrecht Explore Utrecht-1

De Utrechtse Boekenbar aan de Westerkade

Deel bericht:

De Utrechtse Boekenbar: spot voor koffie en inspirerende culturele events

Utrecht houdt van boeken. De Domstad heeft zich zelfs kandidaat gesteld voor de titel: City of Literature. De stad is al enorm rijk aan boekenwinkels en meerdere prachtige bibliotheken. Maar er miste nog 1 ding: een boekenbar! Sinds 4 november 2017 is daar verandering in gekomen.  Toen gingen de deuren van de Utrechtse boekenbar officieel open.

Say what?

Net buiten de singel, aan de Westerkade, loop je tegen de bescheiden luifel van de boekenbar aan. Het pand is bijna minimalistisch ingericht maar het krijgt genoeg kleur door de vrolijke kleuren van de boeken die prominent liggen te pronken. Het idee van de boekenbar is ontzettend intelligent, vinden wij. Onder het genot van een erg goed kopje koffie en een lekker stukje taart, kun je wegdromen in een boek of andere boekenthousiasten ontmoeten.

I like big books and I cannot lie!

Initiatiefnemer is Tim. Hij is eind twintig en geboren en getogen in Utrecht. Met zijn enorme liefde voor boeken en Utrecht bedacht hij om deze twee te combineren. Het concept van een boekenwinkel, wat ondertussen ook dient als een culturele ontmoetingsplek, leek hem een goede aanvulling aan de stad. En een goede aanvulling, dat is het zeker! Vanaf het moment dat je de boekenbar inloopt word je overspoelt door een gevoel van rust en ontspanning. De fleurige boekencovers spreken tot de verbeelding en de knusse koffiebar is uitnodigend. Het heeft iets rustgevends om andere mensen te zien lezen en hen onder het genot van een cappuccino weg te zien dromen in een andere wereld. Vooral nu de zomer eraan komt wordt het genieten. Als je geluk hebt kun je dan een van de drie stoelen buiten bemachtigen en in het zonnetje met uitzicht op het water genieten van een gloednieuw boek.

Culturele hotspot

De Utrechtse boekenbar wil zich definiëren als een cultureel broeinest. Het aanbod aan boeken specialiseert zich dan ook voornamelijk in kunst, cultuur en reizen. Daarnaast worden er, zeer regelmatig, bijzondere evenementen georganiseerd vanuit de Utrechtse boekenbar. Zo zijn er onder andere bundel- en boekpresentaties, symposia en leesclubjes. De straatpoeziewandeling door Utrecht was een groot succes! Kortom: De boekenbar is absoluut een aanrader voor iedereen die van boeken, cultuur en hele lekkere koffie houdt.

Westerkade 2| website | facebook

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en toffe hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook.

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram