Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Provincie Utrecht Restaurant HEX Oudewater Explore Utrecht-11

De Culinaire Top – Gault&Millau Restaurants Utrecht

Deel bericht:

Elk jaar in December worden de Gault&Millau Awards en punten uitgedeeld. Het is samen met de Michelin-sterren één van de meest prestigieuze gastronomische erkenningen die er is. Begonnen door twee heren in de jaren ’60, als een gids met de beste restaurants van Parijs, zodat de Parijzenaren hun reserveringen zorgvuldig uit konden kiezen. Vandaag de dag rijkt Gault&Millau punten (beoordeling) en koksmutjes (waardering) uit aan restaurants die bij de culinaire top horen. Waar moeten wij zijn in Utrecht voor de beste restaurants? Wij zijn trots op deze noteringen! Een greep uit de prijswinnaars, met quotes van de kenners van de Gault&Millau gids. En oh, klik op de link om te zien wat wij eerder over het restaurant schreven. 

In de stad:

SAAR, 13/20  **
“Deze gezellige buurtuitspanning zit precies aan de rand van het centrum aan de statige Catharijnesingel. Uit de keuken komen heel lekkere Spaanse gerechten die veel origineler zijn dan de standaard tapas.”

Florent 12/20 *
“Chef Milos de Wolf brengt dit brasseriedecor tot leven met bistrogerechten waarmee hij eigenzinnig verrast.”

Simple 13.5/20 **
“Vlak naast de Domtoren geeft chef Rick Gresnigt vorm aan een keukenstijl die met minder bekende smaken en structuren wil verrassen. Daarvoor kiest hij zowel voor klassieke als eigentijdse technieken.”

Karel V 15.5/20 ***
“Alle onderdelen van een bezoek aan Karel 5 zijn indrukwekkend op hun eigen wijze. Van de monumentale entree tot de bevlogen verhalen en meesterlijke wijnen van maître Johan Kragtwijk en zijn brigade. En toch zou je bijna alles vergeten zodra je het meesterschap op het bord beleeft.”

Fico 13/20 **
“Het hippe en jonge Fico biedt bijzondere menu’s in een architectonisch hoogstandje. Ieder gerecht weet de gast opnieuw te verrassen door opvallende combinaties en subtiele smaken.”

Noir 13/20 **
“In het sfeervolle Utrechtse Museumkwartier zit restaurant Noir. Hier serveren ze no nonsense bistrogerechten in een ontspannen setting, die veel weg heeft van een klassieke jazzbar.”

 

In de provincie:

HFSLG 14.5/20 **, Bosch en Duin
“Een avond bij HFSLG is een warm welkom in klassieke omgeving. Dat zie je terug op het bord, met gerechten die een stevige basis hebben in de Franse traditie. De chef kent zijn klassiekers en durft te kiezen voor uitgesproken smaken en eigentijdse invloeden.”

Céline 14/20 **, Nieuwegein
“Je zit veilig in dit nieuwe restaurant, gevestigd in een door water omringd fort. Eenmaal over de brug, eet je hier heel bijzonder. Al onze gerechten hadden iets eigens en waren van zeer goede kwaliteit.”

Hex 13/20 **, Oudewater
“Aan een sfeervol marktplein in het charmante Oudewater bevindt zich dit hartveroverende restaurant. Chef en eigenaar Paul Janmaat kent zijn klassiekers en weet deze met smaak te vertalen naar knappe gerechten zoals de lauwwarme zalm met Hollandse garnalen, kruidensalade en prima hollandaisesaus.”

De Zusters 14/20 **, Doornburgh
“Dit restaurant zet een stip aan de horizon voor een nieuwe, duurzame manier van eten. Spectaculaire nieuwkomer met twee koksmutsen!”

Check hier alle Gault&Millau Restaurants in Utrecht

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram