Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Restaurant Céline

Culinair genieten bij nieuw restaurant Céline in Nieuwegein

Deel bericht:

Nieuwegein is een nieuw culinair restaurant rijker en niet zomaar één! Op het monumentale Fort Jutphaas bevindt zich nu restaurant Céline. De liefdesbaby van Utrechtenaren Stephanie en Martijn.

Na twee maanden hard werken is restaurant Céline officieel geopend. Een veelbelovend restaurant op een prachtige locatie. De perfecte plek om een bijzondere gelegenheid te vieren, je lief mee op date te nemen, maar vooral om culinair verwend te worden. Ik was dan ook ontzettend enthousiast toen ik hoorde dat ik uitgenodigd was voor een verfijnde 5-gangen lunch. Très chic!

Restaurant Céline

Stephanie en Martijn ontmoetten elkaar toen ze beide werkten voor restaurant De Librije. Hij als kok en zij als gastvrouw. Een aantal jaar laten zijn de twee niet alleen trotse ouders van hun zoon Borre, maar ook van restaurant Céline. De muren van het restaurant zijn hier en daar prachtig versierd met een one line design van een klaproos. Het is het logo van het restaurant en daar is goed over nagedacht.

De roos staat voor elegantie, kwetsbaarheid en kracht. Precies hetgeen wat ze willen uitstralen met het interieur. En ook de naam Céline sluit hier goed bij aan. Het horeca-koppel was op zoek naar een persoonlijke en elegante naam voor hun restaurant. Een ‘echte’ naam zoals Stephanie vertelde tijdens de lunch. De tweede naam van de eigenaresse voldoet aan al die eisen. De franse naam Céline betekent namelijk hemels of goddelijk.

Een Scandinavische en Franse keuken

Bij aankomst werd ik in de lounge verwelkomt met smaakvolle oesters. Ik ben dol op oesters dus dat was een goed begin. Verder bestond de lunch uit schelvis met doperwt, munt en wortel. Verse ravioli met aardappel, tomaat en basilicum. Zó lekker! En kwartel met koolrabi en blauwe bes.

Het dessert bestond uit rabarber met vlierbloesem en yoghurt. Dit was zonder twijfel mijn favoriet. Al moet ik eerlijk toegeven dat ik een echte zoetekauw ben en het toetje (bijna) altijd favoriet is. Het menu is voornamelijk geïnspireerd op de Scandinavische en Franse keuken. Toch laat chefkok Martijn weten dat het niet het enige is wat ze in de toekomst zullen serveren. Spannend!

 

Een mooie afsluiting

Uitgebuikt? Sluit dan vooral de dag af met een wandeling, want de omgeving rondom het fort is adembenemend mooi. Je kunt langs het water lopen en genieten van een mooi onderhouden stuk groen. De locatie draagt wat mij betreft bij aan de totale beleving die een dag Céline te bieden heeft. Heerlijk eten onder het genot van een goed glas wijn op een prachtige locatie.

 

Adres restaurant Céline

Fort Jutphaas 3
3439 LX Nieuwegein
Telefoonnummer: 030-6031708
E-mail: info@restaurantceline.nl

Foto’s door Bibi Hermans

Meer chique restaurants in Utrecht

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram