Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Caves Caroli Karel V Explore Utrecht 3

Caves Caroli | Stijlvol genieten in de kelders van Karel 5

Deel bericht:
Advertorial

Grand Hotel Karel V, het bekende monumentale 5-sterrenhotel in de Utrechtse binnenstad, biedt meer dan alleen luxe hotelarrangementen. Je kunt er ook culinair genieten, prima vergaderen of een gezellig familiefeest houden. De Caves Caroli bijvoorbeeld zijn een aanrader voor wie in een informele sfeer wil borrelen of dineren. Iedereen is welkom, dus jij ook! 

Middeleeuwse kelders

Wat valt er nog te zeggen over Grand Hotel Karel Vdat niet allang bekend is? Je kunt er uitstekend overnachten en onder het label Karel 5 gastro – bistro – events ook heerlijk dineren en prima vergaderen of een event bijwonen. En als aanvulling daarop opende het 5-sterrenhotel eind 2017 drie prachtige nieuwe ruimtes voor sfeervolle kleinschalige bijeenkomsten in de middeleeuwse kelders onder het hotel. Na een ingrijpende renovatie werden deze Caves Caroliopgenomen in het toch al uitnodigende aanbod. De ruimtes lenen zich uitstekend voor informele bijeenkomsten: van netwerk- of afstudeerborrel tot familiefeest. Stijlvol genieten dus en de Caves Caroli zijn er nadrukkelijk voor iedereen. De sfeer is er informeel en uitnodigend, de bediening warm en prettig.

Caves Caroli Karel V Explore Utrecht 4

Geschikt voor diverse evenementen

De tongewelven(ja, zoek dat maar even op) onder Bistro Karel 5, waarin de Caves Caroli zich bevinden, werden van oudsher gebruikt als een soort middeleeuwse koelkast. Voedsel en zelf gebrouwen bier werd hier  opgeslagen omdat het er altijd rond de acht graden koud was. Een behoorlijk contrast met de warme uitstraling die de kelders nu hebben. Er zijn drie unieke zalen gerealiseerd met elk een eigen smaakvolle inrichting. Zo is één ruimte ingericht als bar, de volgende als eetgelegenheid en de laatste als loungeruimte, tevens voorzien van een TV. De ruimtes bieden veel mogelijkheden, er kan zowel een borrel- als all-in-dinerarrangement worden geboekt tegen schappelijke prijzen. De caves zijn hierdoor geschikt voor diverse evenementen met per ruimte plek voor circa 40 personen.

Caves Caroli Karel V Explore Utrecht 2

Niet meer weg te denken

Het fraaie gebouwencomplex met binnentuinen van het Grand Hotel is ontstaan na een indrukwekkende renovatie en opende in 1999 haar deuren voor het publiek. Inmiddels is het succesvolle 5-sterren hotel niet meer weg te denken uit de monumentale Utrechtse binnenstad. Het herbergt 121 smaakvolle hotelkamers en suites voor luxe overnachtingen, Restaurant Karel 5 voor elegant dineren en de iets ongedwongener Bistro Karel 5, een wellness-centrum en een werkelijk prachtige binnentuin met uitnodigend terras. Steeds meer Utrechters weten Karel 5 inmiddels ook te vinden en wandelen er regelmatig binnen. Mocht jij ook gaan of wat te vieren hebben, denk dan eens aan de Caves Caroli. Daar krijg je zeker weten geen spijt van!

Geertebolwerk 1 – 3511XA Utrecht | KarelV.nl| info@karelv.nl

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram