Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Cafe Lombok

Deel bericht:

Café Lombok is een klein multicultureel eetcafé aan de Vleutenseweg in de wijk Lombok. Je herkent het aan het baby blauwe gebouw met een klein wit balkonnetje. En vergeet de hoorns aan de top van de gevel niet. Te schattig! Het is nu ongeveer twee jaar open. Daarvoor was hier restaurant Pepper & Flow gevestigd, een restaurant waar de Italiaanse keuken in de vorm van tapas centraal stond. Café Lombok is een heerlijke plek voor een drankje, lunch of een diner. Wanneer je binnenzit, in plaats van op het terras, dan kan je onder andere Arabische, Turkse en Nederlandse krantenartikelen lezen. Niet in de vorm van een krant op tafel, maar als behang! Maar dat meer als grappig detail.

Het unieke aan café Lombok zijn de diverse gerechten vanuit verschillende culturen, zoals Arabisch, Thais, Tunesisch en natuurlijk de Nederlandse groenten. Voor ieder wat wils dus. Een voorbeeld van een gerecht wat ik erg lekker vind bij de borrel of als voorgerecht om te delen, is Turks brood met Baba Ganoush, Tzaziki, Harisa en Aioili. Voor de mensen die Baba Ganoush of Harissa niet kennen, Baba Ganoush is gemaakt van gegrilde aubergine met knoflook, heel veel knoflook, Harissa is gemaakt van rode pepers. Ben je nieuwsgierig en wil je het eerst thuis proberen? Als je op de kanaalstraat bent kan je verse dips, zoals Baba Ganoush, halen bij Perse Polis. Ik ben er in ieder geval gek op!

De laatste keer bij café Lombok, was ik samen met een vriendin. We hadden allebei nooit een vegitarische hamburger gegeten. We wilden uitproberen wat nou lekkerder is, een vegatarische hamburger of een van rundvlees. We besloten beide te bestellen; Keftaburger van Black Angus en de vegatarische bulgur hamburger. Als je mij dit trouwens van te voren had gevraagd, dan had ik mijn peilen gezet op de Black angus. Zo blijkt maar weer dat je je soms moet laten verrassen. En of ik verrast was. We proefden nagenoeg geen verschil tussen de vlees en groente burger! Ik moet eerlijk bekennen dat ik de vegatarische hamburger zelf lekkerder vond. Lekker stevig en vol van smaak.

Wanneer je bij Café Lombok gaat eten, dan zou ik het turksbrood met de heerlijke dips en de garnalen kroketjes aanraden. Als je geen zin hebt in een hamburger, dan hebben ze ook salades, vis en andere overheerlijke gerechten.

Neem een kijkje en ga naar binnen bij café Lombok. Het is een ware beleving!

Contributie door Samantha Wicht van Taste with Sam

Adres: Vleutenseweg 228
Google Map

 

cafe Lombok CityGuide Utrecht

 

 

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram