Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

brouwerijen met terrassen Utrecht

Brouwerijen met terrassen in Utrecht: een fijne lijst voor bierliefhebbers!

Deel bericht:

Zonnige dagen betekenen genieten van een koud biertje op een fijn terras, toch? Althans als je een bierliefhebber bent. En in dat geval zul je deze blog zeer waarschijnlijk op prijstellen. Want wij hebben een tof lijstje met brouwerijen met terrassen in Utrecht. 

Biertjes drinken in Utrecht? Dat kan op het terras van deze spots.

Werkspoorcafé De Leckere

In deze lijst met brouwerijen met terrassen in Utrecht kon de nieuwe proeflokaal Werkspoorcafé De Leckere niet ontbreken. Je kunt hier genieten van hun eigen bier, maar ook van bieren van gastbrouwers. Op het terras hebben ze 80 plekken, handig voor als je met een grote groep bent. De drankenkaart bestaat uit Leckere bieren en alcoholarme bieren. Uiteraard vind je er ook wijnen, cocktails, frisdrank, koffie en thee.

Adres Werkspoorcafé De Leckere 
Tractieweg 43, 3534 AP UTRECHT

Maximus Brouwerij Utrecht

Zin in een ijskoud glas bier? Maximus brouwerij in Utrecht schenkt graag voor je in! Het assortiment van Maximus bestaat uit zowel subtiele als stevige smaken, zoals Little Fred en Stout. Het meeste bier wordt gebrouwd met een relatief laag alcoholpercentage van 5 á 6 procent en bij voorkeur volgens klassieke concepten. Wel geven ze er graag een nieuwe draai aan voor een verrassend slok bier. Makkelijk doordrinkbaar, zoals zij dat zelf omschrijven.

De brouwerij is vanaf het café te bewonderen, een bijzonder uitzicht want de koperen installatie is vrij uniek in Nederland. Ook de locatie is helemaal top, de brouwerij is gelegen naast een appelboomgaard en heeft een groot en zonnig terras. Ideaal toch? Daarnaast biedt Maximus proeverijen en cursussen aan. Leuk cadeau om te geven of voor jezelf…

Adres Maximus Brouwerij
Pratumplaats 2A, 3454 NA Utrecht (De Meern)

Taplokaal Gist

Voor een pilsje aan het water ben je bij Taplokaal Gist op de juiste plek. Taplokaal Gist is geen brouwerij, maar mocht zeker ook niet ontbreken in deze lijst voor bierliefhebbers. Want 30 taps met bijzondere bieren van kleine craft bierbrouwers van over heel de wereld. Proost!

Adres Taplokaal Gist
Helling 9, 3523 CB Utrecht

De Kromme Haring

En andere fijne brouwerij is de De Kromme Haring in Utrecht. En hoe vet is het design? Maar waar het echt om gaat is het bier natuurlijk! Geniet bijvoorbeeld van hun Lactic Fantastic, een fruitig en verfrissend pilsje. Of van de Beardfisch, een dry stout. Zelf bier maken? Misschien dat de Masterclass van De Kromme Haring iets voor jou is.

Adres De Kromme Haring
Europalaan 2C, 3526KS Utrecht

Bierkantine aan de Ravellaan

De Bierkantine is geen brouwerij maar heeft wel een gigantische selectie bieren. Maar ook hamburgers van de BBQ, live muziek en spelletjes om de dag te vullen. Bij De Bierkantine hoef je je niet te vervelen. We kunnen niet wachten om dit allemaal te gaan beleven. Maar net als iedereen moeten we even wachten. Je kunt wel alvast chillen op het terras, laat de geur van de BBQ je tegemoet komen terwijl je een ijskoud biertje drinkt.

De bierkantine  heeft bovendien een supergroot terras en iedereen is welkom. Het is een eindje fietsen maar dan zit je wel even goed. Laat die biertjes maar doorkomen, want je hoeft eenmaal op het terras alleen te wachten op een burger of een bordje met ribs. Oh ja, groenten komen ook van de grill. Op zoek naar een goede date locatie? Dan is de biertuin zeker een optie. (restaurant gaat open in mei 2021)

Adres Bierkantine
Ravellaan 96, 3533 JR Utrecht

headerfoto: ELEVATE via Pexels

Meer blogs over fijne terrassen in Utrecht

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram