Explore UtrechtOnze Utrecht, Jouw avontuur

Broodje Mario | Oudegracht Utrecht

Deel bericht:

Broodje Mario is legendarisch, mensen uit het hele land komen speciaal hiervoor naar Utrecht. Het is onmogelijk om een bezoek te brengen aan Utrecht en geen Broodje Mario te eten. Het is een groot, warm broodje met kaas, salami en groenten en het stilt zelfs de stevigste trek! De bakkerij is gelegen aan de Oudegracht en je kunt hier ook terecht voor een snack en om even rustig te zitten. Tijdens de lunch en op zaterdag worden hier aan de lopende band broodjes verkocht.

Broodje Mario is legendarisch!

Ik weet niet of Broodje Mario nog net zo populair is als een paar jaar geleden, toen ik zelf nog in het centrum van de stad werkte. Toen was het echt niet normaal!

Wanneer ik iemand vertel dat ik in Utrecht woon, refereren sommige mensen zelfs aan Broodje Mario. Het lijkt soms wel of dit broodje populairder is dan onze geliefde Domtoren, al hoop ik dat dat niet het geval is. Maar om je bezoek aan Utrecht compleet te maken moet je eigenlijk wel even stoppen bij deze Italiaanse snackbar om te proeven (of te kijken).

Ik ga hier niet in op de ruzie tussen de twee Italiaanse winkeleigenaren Mario en Carlo over de tweede ‘Broodje Mario-winkel’ op het Janskerkhof, naast Pizzera della Casa (Carlo). Laat het verleden rusten! 😉

Maar waarom zou je er geen proeverij van maken en stop je ook gewoon bij Carlo’s op het Janskerkhof? Ik hoor graag welke Italiaan jouw voorkeur heeft in de reacties hieronder.

Foto’s van: www.bezoek-utrecht.nl

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram