Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

American Steakhouse Broadway - Oudegracht Explore Utrecht 1c

American Steakhouse Broadway aan de Oudegracht

Deel bericht:

Klein stukkie New York aan de Oudegracht

Restaurant Broadway is al meer dan 25 jaar dé plek waar je moet zijn voor de beste steaks en spareribs in Utrecht. De reputatie van het restaurant reikt tot ver buiten de grenzen van Utrecht. Toeristen en dagjesmensen die op zoek zijn naar een avondje Amerikaans dineren nemen de trap naar de Oudegracht voor een bezoek aan Broadway. Broadway is gevestigd aan de Oudegracht, in een van de unieke werfkelders van de stad. Broadway heeft een korte maar grondige renovatie achter de rug, binnen twee weken hebben de eigenaren en personeel het oude interieur omgetoverd tot een stijlvol, glamoureus maar stoer interieur.

Interieur en sfeer

Na het zien van de oude foto’s van het restaurant kan ik zeggen dat het een aardige klus is geweest om het restaurant te verbouwen tot de huidige stylish spot aan de gracht die het nu is. Schilderijen van Amerikaanse filmsterren en skylines op de kale bakstenen muren, industriële lampen die extra licht geven aan de nogal schemerige verlichting van het restaurant aan het plafond. De rode sprinklers geven een subtiel Amerikaans tintje aan de inrichting. En de bank gemaakt van oude jeans van personeel en gasten is een leuke toevoeging. De nieuwe bar is het middelpunt van het restaurant, waar je ook een drankje kunt drinken en alvast een starter kunt nuttigen. Als aandenken aan de oude inrichting is een deel van een oude muurschildering op de voorste muur bewaard gebleven. Houten tafels en stoere leren stoelen vullen de ruimte. Het glamoureuze gevoel wordt benadrukt door de rode stoelen aan de grote tafel achterin het restaurant. Het geheel klopt volledig!

De crowd? Tijdens mijn bezoek kon ik de gasten niet in een hokje stoppen. Het publiek varieerde van een groep vrienden en een verliefd stelletje tot zakenlui en studenten. Maar dat is juist de charme van dit restaurant gevestigd aan de Oudegracht.

Steak en ribs, de beste van Utrecht

Wanneer je op jacht bent naar lekkere spareribs is Broadway een van de eerste tips die je zult krijgen. Maar hoe komt het dat ik het restaurant niet eerder heb bezocht? Waarschijnlijk omdat ik eerder geneigd ben een steegje in te duiken om een nieuw restaurant te ontdekken dan dat ik ga dineren aan de Oudegracht. Want de Oudegracht, ach ja. Is dat wel de moeite waard? Maar er is een verandering gaande en de Oudegracht heeft nu mijn volledige aandacht.

Het menu? Ladingen vlees, zoals steaks en spareribs, maar ook vis, salades, bijgerechten en desserts. Om te beginnen nam ik het borrelplateau van kleine babyribs, kip en dip. Heerlijk! De babyribs waren zeer mals en lekker op smaak. En de kip was mals met een knapperig korstje. Precies zoals ik mijn kippetjes graag eet.

Als hoofdgerecht koos ik voor ossenhaas met gepofte aardappel en salade. Ik bestel altijd mijn vlees medium in plaats van well done. Heel soms krijg ik een rauw stuk vlees voorgeschoteld dat ik weer naar de keuken moet sturen. Dit moment is altijd even spannend! Gelukkig gebeurde het niet tijdens mijn bezoek aan Broadway. De ossenhaas was mals, vol van smaak en extra lekker met de kruidensaus. Vanwege de ruime porties zat ik zo vol dat ik geen dessert nam. In plaats daarvan bestelde ik een kop thee om de avond af te sluiten. Heel erg jammer!

Ook de cocktails, speciaal voor Broadway ontwikkeld door de cocktail professor, heb ik niet kunnen proeven. Damn, de hittegolf! Maar ik kon het echt niet aan die avond. Al heb ik nu wel twee goede redenen om weer een avondje Amerikaans te gaan dineren aan de Oudegracht.

Oudegracht 139 a/d werf (onder de HEMA)
Google map
Website
Open van dinsdag tot zondag, van 17.00 – 21.30 (gesloten op maandag)

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en FacebookTot kijk!

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram