Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Pompoenen kopen in Utrecht | Dit zijn de leukste adressen!

Deel bericht:

We zitten volop in de herfst en dus is ook de pompoentijd weer aangebroken. Of je er een lekkere soep van wilt maken, ze gaat uithollen voor Halloween of je ze ter decoratie voor de deur wilt zetten, er zijn genoeg redenen mee te doen aan deze vrolijke oranje trend en op pompoenenjacht te gaan. Wij doken in de wereld van de pompoenen en sierkalebassen en hebben onze 5 favoriete pompoenplekken in de provincie Utrecht voor jullie op een rijtje gezet.

De leukste pompoenboerderijen, veldjes en kraampjes in Utrecht

Alle soorten en maten in Bunnik

In Bunnik kweekt de 17-jarige Eli samen met z’n opa Joop sinds een aantal jaar pompoenen: en met succes want vindt ze er in alle soorten en maten. Dit is met stip de plek met de meeste exemplaren en leuk is dat je eigenlijk altijd aan kunt komen waaien want ze worden bij de boerderij waar ze wonen verkocht. Elke dag tussen 9 en 21 kun je er terecht. Leuk ook is dat er een glijbaan op het erf staat die uitkomt op een enorme trampoline dus ook voor een uitje met de kids is deze locatie zeer geschikt.

Meer informatie over puur van ‘t land
Adres: Rijsbruggerweg 1a, Bunnik

Bezoek Boerderij Nieuw Slagmaat

We blijven nog even in Bunnik bij Boerderij Nieuw Slagmaat. In de Landwinkel koop je er pompoenen vers van het land. Ze verbouwen hun groenten en fruit op een hele milieubewuste manier waardoor ze tot de top 10 van beste agrarische ondernemers van het land behoren. Een plekje waar je regelmatig naar toe terug kunt vooral in het voorjaar als zelf kersen te plukken. Of in het najaar (augustus/september) als de appels en peren aan de beurt zijn om te plukken.

Meer informatie over Slagmaat
Adres: Marsdijk 5, Bunnik

Moestuin Hoeve Ravenstein

Hoeve Ravenstein is sowieso een prachtige plek zo midden in het bos vol herfstkleuren. Ze hebben er een eigen moestuin waar ook pompoenen groeien die rond deze tijd worden uitgestald op het erf. Zowel eetbare pompoenen als wat kleinere siervarianten. Je koopt er in de boerderijwinkel ook heerlijke verse groentes van ’t land en plukt er zelf wat kruiden bij. En heb je de tijd, combineer het dan met een lekkere herfstwandeling of voor de kids een daar te verkrijgen speurtocht.

Meer informatie over Hoeve Ravenstein
Adres: Ravensteinselaan 3, Baarn

Langs bij pompoenkramen

Niet alleen geitjes bij Geertjes Hoeve

Zoals bij Geertjes Hoeve waar telkens een aantal mooie exemplaren uitgestald liggen. Koop er eentje en daarna kunnen de geitjes op de boerderij weer lekker geknuffeld worden en kunnen de koters het erf weer onveilig maken. Ga ondertussen zelf even zitten voor een fijne lunch met bijvoorbeeld de overheerlijke quiche met, jawel, pompoen.

Meer informatie Geertjes Hoeve
Adres: Thematerweg 5, Utrecht

Op naar Montfoort

Of maak een ritje door Montfort waar er langs de weg een kleine pompoenkraam staat met een klein aanbod aan pompoenen. Vergeet niet om contact geld mee te nemen!

Blog over deze locatie
Adres: Blokland 42, Montfoort

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram