Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Photowalk kamera Express Explore Utrecht 5

Nachtelijke avonturen door fotogeniek Utrecht

Deel bericht:

Het is een koude, natte nacht in Januari als ik bepakt en bezakt mijn weg maak richting de Utrechtse binnenstad. Daar aangekomen in de Lijnmarkt kijk ik door de ramen van een winkel naar binnen: volle bak, bijna iedereen net zo bepakt en bezakt als ik. Wat gaan we met z’n allen doen? Fotograferen natuurlijk!

PHOTOWALK

Eens in de zoveel tijd organiseert Kamera Express (voorheen Photo Patent) in Utrecht een photowalk, waarbij je met een groepje door Utrecht gaat wandelen om onze Domstad zo mooi mogelijk op de gevoelige plaat te zetten. Dit keer stond de photowalk in het teken van nachtfotografie: hoe maak je de mooiste foto’s in het donker, vooral van plekken zo levendig en beweeglijk zoals die in een stad. Voordat we opnieuw de kou trotseren krijgen we wat tips voor het instellen van jouw onze camera’s, die je natuurlijk wel zelf moet meenemen. Voor deze specifieke photowalk werd ook aangeraden een statief mee te nemen, maar toen ik deze vergeten was kon ik er gelukkig een lenen van de behulpzame jongens van de Kamera Express.

DE ROUTE

Het was tijd om naar buiten te gaan, op weg naar onze eerste locatie: de Maartensbrug in het verlengde van de Zadelstraat). Een van de vele mooie hoeken waar vanuit we de Dom deze avond zouden fotograferen. Het is even spelen met de instellingen, maar met wat hulp van de andere fotografen lukt het me om wat mooie plaatjes te schieten. Op naar de volgende locatie! We lopen een stukje verder naar de Stadhuisbrug waar wederom de Domtoren, maar ook het prachtig verlichte stadhuis en de donderdagavond drukte van Oudegracht en de Choorstraat onze aandacht opeisen. We vervolgen onze weg naar de volgende uitdaging: het Janskerkof. Hier fotograferen we met extra lange sluitertijd de langsrazende bussen en taxi’s, wat zorgt voor interessante lichtsporen op de foto’s. We sluiten onze wandeling af met een bezoek aan het Domplein, om nog wat laatste plaatjes te schieten van onze geliefde Domtoren. Het begint dan toch wel koud te worden, dus keren we terug naar de winkel voor een warm kopje thee.

EINDOORDEEL

Het was erg leuk om Utrecht eens door een andere lens te zien. Nachtfotografie is toch wel erg lastig, maar door de tips en hulp van mijn medefotografen was het een succesvolle, leerzame, maar vooral gezellige wandeling! Al is de Dom nog zo mooi, er zou wat meer variatie kunnen zijn in het materiaal om te fotograferen, met wat meer verschillende soorten locaties.

ZELF GAAN?

Hou de agenda van Kamera Express (link: /) goed in de gaten voor toekomstige photowalks of andere fotografie workshops en activiteiten!

Kamera Express | Lijnmarkt 36

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram