Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Overnachten aan De Vecht | beleef hotel Flora Batava

Overnachten aan De Vecht | Beleef hotel Flora Batava

Deel bericht:

Overnachten in een eeuwenoude villa aan De Vecht in Nieuwersluis met een prachtig uitzicht? Dan heb ik de tip voor je! Flora Batava, gelegen op de historische buitenplaats De Vijverhof, is een geweldig hotel voor een weekeindje weg in provincie Utrecht.

Beleef een paar dagen weg aan De Vecht

Heb je behoefte aan enkele dagen solo staycation in eigen provincie? Een romantische get-away met z’n tweeën of een vriendinnenuitje om weer eens lekker bij te kletsen? Dan raad ik je aan om een avondje weg te boeken en eropuit te trekken in De Vechtstreek. Ik kan geen betere plek bedenken waar je telkens weer wordt verrast door natuur, geschiedenis, cultuur en horeca. Eigenlijk is een weekeind niet genoeg, maar dat merk je zelf snel genoeg.

Eeuwenoude villa aan De Vecht

De eeuwenoude villa op de historische buitenplaats is omgetoverd tot een prachtig en minimalistisch hotel met een geweldig terras. De geschiedenis zijn ze niet vergeten want de naam van het hotel is een knipoog naar het verleden. Op de Vijverhof werd vanaf 1670 zeldzame en uitheemse planten gekweekt. Hier werd voor het eerst in Europa de ananas gekweekt. De liefde voor planten en bloemen keert terug in elke kamer, de tuin en zelfs het restaurant.

Het hotel heeft 45 kamers, suites, een restaurant en twee vergaderzalen. Op de buitenplaats pronkt ook het theehuis met een terras langs De Vecht. Hier kunnen vaarders aanmeren, uitstappen en plaatsnemen op het terras. Wil je zelf met een bootje op De Vecht varen? Dan staat de boot van Flora Batava voor je klaar.

Overnachting met uitzicht op De Vecht

Tijdens mijn verblijf bij Flora Batava logeer ik in een suite op de bovenste verdieping van de villa, met uitzicht op het theehuis en De Vecht. De suite is ruim, heeft veel ramen en een hoog plafond. En is van alle gemakken voorzien. Op de kamer hangt zelfs een badjas, dit is tegenwoordig vaker een uitzondering dan de regel.

Ik word langzaam wakker met de opkomende zon en fluitende vogels. Terwijl er op de deur wordt geklopt en het ontbijt op een standaard op me staat te wachten, schenk ik nog een kop koffie in. Overnachten aan De Vecht, omringd door natuur is voor city gril best bijzonder. Ontbijten kan ook in restaurant Bloei dat de uitstraling heeft van een kas. Ook een throwback naar het verleden.

Beleef De Vechtstreek

In het restaurant en op het terras kunnen gasten die in het hotel verblijven, maar ook bezoekers plaatsnemen. Lunchen, dineren en borrelen is allemaal mogelijk. Maar de omgeving is te mooi om in en rondom het hotel te blijven hangen.

Beide dagen stap ik op de e-bike om de omgeving te ontdekken. Het is fijn om kilometers te maken, want wat valt er toch veel te zien en te doen in De Vechtstreek. Ik val van de ene in de andere verbazing! Kom ogen en tijd te kort om alles op mijn lijstje te bezoeken. De Vechtstreek is bezaaid met buitenplaatsen, buitenhuizen, forten, kastelen, molens, natuurgebieden en veel meer. Je weekeindje Vechtstreek begint met een overnachting bij Flora Batava. Goed voor een staycation of een overnachten aan De Vecht in provincie Utrecht.

Adres Flora Batava
Rijksstraatweg 6, 3631 AC Nieuwersluis
Telefoon: +31 294 224 040
E-mail:   info@florabatava.com
Website: florabatava.com

Beelden hotel van: Sanne Motza

Weekendje provincie Utrecht? Dit zijn de plekken om te overnachten in provincie Utrecht

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram