Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

boutique-hotel-utrecht Hotel Beijers - foto persbericht o.v.v fotograaf Chiel van Diest

Hotel Beijers | Overnachten in een boutique hotel in hartje Utrecht

Deel bericht:

In de schaduw van de Domtoren en om de hoek van de Sint-Pieterskerk is boutique antique hotel Beijers gevestigd. Dit unieke hotel is onderdeel van Utrecht City Hotels, die ook Mother Goose Hotel en Court Hotel exploiteren. Bij Hotel Beijers overnachten gasten in een bijzonder 17e -eeuws stadspaleis met een kleurrijk verleden en interieur. Ik mocht bij Hotel Beijers, in hartje Utrecht, komen proefslapen. Hoe ik de overnachting heb ervaren, deel ik met jullie in dit artikel.

Hotel Beijers kleurrijk verleden en een uniek interieur

De inrichting van Hotel Beijers was in de handen van antiquair en monumentliefhebber Bert Degenaar. Wellicht klinkt de naam bekend bij kijkers van het tv-programma ‘Van onschatbare waarde’. Het interieur bestaat uit speciale antieke spullen die Bert Degenaar door de jaren heen heeft verzameld. Elke kamer is versierd met passende antieke stukken die goed passen bij het thema en kleur van de kamer.

Hotel Beijers was in 1642 gebouwd als stadspaleis. Na enkele jaren werd het woonhuis een school en opvang voor arme kinderen, bekend als de Haveloozenschool. Op de eerste verdieping siert een schoolbankje uit die tijd. De afgelopen jaren waren bedrijven gevestigd in het pand, waarna uiteindelijk het pand is omgetoverd tot een kleurrijk hotel met een unieke inrichting.

Slaapkamers waar kleur van de muur spettert en antiek siert

Ik mocht overnachten in de ruime prachtige roze en blauwe kamer. Bij het openen van de deur was ik opslag verliefd. De kamer was ruim met een apart toilet en badkamer. De kleuren spetterde van de muren. Het toilet was zachtroze. De badkamer met een ruime douche en kaptafel zachtblauw. De kamer zelf is geschilderd in een prachtige diep roze kleur. Deze mooie kleuren in combinatie met enkele antieke stukken, zoals nachtkastjes, tafel, stoelen en een fauteuil gaf de kamer een luxe uitstraling.

In de comfortabele fauteuil heb ik even gezeten met een boek om dag af te sluiten en te ontspannen. De ruime kamer kun je goed vrij bewegen, het voelt als een woning in plaats van een hotelkamer. Op het nachtkastje stond een antiek kop en schoteltje. Perfect voor een afternoon tea. In de dikke dekens en kussen op het bed kun je heerlijk verdwijnen om de volgende dag goed uitgerust weer op te staan.

Ontbijt bezorgd aan de deur

Hotel Beijers heeft zelf geen ontbijtzaal of restaurant, maar met de binnenstad aan je voeten zodra je de deur uitstapt, is dat ook niet nodig. Bij het inchecken kon ik aangeven wat ik wilde voor het ontbijt en hoe laat ik wilde ontbijten. Stipt om 9.00 stond de gastvrouw van Hotel Beijers met een goed gevulde mand voor mijn de deur. Uit de mand haalde we croissantjes, jam en boter, chocoladetaartjes, sneetjes brood, beleg, gekookte eitjes, flesjes jus en yoghurt met granola. Het was een feest! Koffie en thee konden we op de kamer zelf maken. Nadat we thee hadden gezet was het tijd om uitgebreid te genieten van het ontbijt en de mooie kamer. Ik vond het fijn dat je bij Hotel Beijers pas om 12.00 moet uitchecken en dus nog even kunt nagenieten van je verblijf.

Adres Hotel Beijers
Achter Sint-Pieter 140, 3512 HT Utrecht
T. +31 30 3036 39
E. welcome@hotelbeijers.com
Een kamer reserveren: www.hotelbeijers.com

Verder Utrecht ontdekken

Overnachten bij Hotel Beijers en Utrecht ontdekken? Wil je eropuit, lekkere koffiedrinken of heerlijk uiteten in een van de restaurants in Utrecht? Dan heb ik enkele tips geselecteerd die perfect passen bij een fijne overnachting in dit prachtig hotel.

In de buurt van Hotel Beijers

Eropuit in Utrecht

Wil je meer suggesties en tips? Dan heb ik een Google Map met meer dan 135 tips voor je in de webshop. 

Hotel Beijers – foto header & hieronder o.v.v fotograaf Chiel van Diest

Ontdek het beste van Utrecht met maps op jouw mobiel!

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram