Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

EYE HOTEL Staycation Explore Utrecht-7

EYE Hotel Utrecht | Op staycation in het Universiteitskwartier

Deel bericht:

Aan de Wijde Begijnestraat, een zijstraat van de bruisende en altijd drukke Voorstraat vind je het EYE Hotel. Het EYE hotel is onderdeel van Utrecht City Hotels, die ook Mother Goose Hotel en Court Hotel exploiteren.

Het EYE Hotel heeft een rijke geschiedenis dat dateert uit de 17e eeuw. Het interieur van het hotel verwijst naar de tijden dat in het gebouw een oog-ziekenhuis was gehuisvest. Op een stijlvolle en verrassende manier, keert het ‘EYE’ thema terug in elke kamer tot aan de kleinste detail. In bijna elke hoek en op de witte muren is een interieur stuk of enorme portret opgehangen. Het geheel is goed in balans en prachtig om naar te kijken.

Je komt ogen te kort!

Alle 36 kamers, vanaf de kleinste kamer op de bovenste verdieping tot aan de grote familiekamers, zijn prachtig ingericht. Bij het EYE hotel slaap je in een luxe showroom. Morph design, gevestigd aan Oudkerkhof en ook verantwoordelijk voor het prachtige interieur van het Mother Goose Hotel heeft het weer fantastisch gedaan.

Ontbijten bij EYE Hotel

In de kleine en stylish ontbijtkamer kunnen gasten rustig beginnen aan de dag. Ontbijten kan al vanaf 06:30 met een mandje warme broodjes, beleg, jus en koffie. Al het lekkers wordt aan tafel in de ontbijtkamer geserveerd. Met de drukke en gezellige straten van de binnenstad voor de deur is het moeilijk om dit prachtige hotel te verlaten om de stad te gaan verkennen. Maar mocht je de deur toch uitstappen, loop of fiets dan door de stad om van de stad te genieten.

De auto parkeer je iets verderop, waar het hotel een standplaats heeft voor gasten van alle drie de hotels. Reuze handig voor als je naar het hotel komt met de auto, in de drukke binnenstad.

[button color=”white” size=”medium” link=”https://www.booking.com/hotel/nl/eye.nl.html?aid=809450″ icon=”” target=”true”]Book Eye Hotel[/button]

 

Tips voor een staycation

Een staycation in eigen stad is een goed moment om uit je comfort zone te stappen en de stad te ontdekken. Bezoek wijken waar je normaal gesproken niet komt. Ontdek nieuwe favoriete plekjes in de stad. De Voorstraat is onderdeel van het Universiteitskwartier, een veelzijdig kwartier met talloze leuke plekken in het centrum van de stad.

Indebuurt

Bij The Village, huiskamer van de Voorstraat, kun je terecht voor goede koffie en wat lekkers in een relaxte omgeving. Iets verderop in een hoekpand aan de Wittevrouwenstraat, vind je Lucas. Hier kun je terecht voor huisgemaakte taarten, koffie en een goede lunch. De Ontdekking en het Bakkerswinkel, iets verderop in de straat zijn ook zeker een bezoekje waard.

In de Voorstraat kun je ook goed winkelen, design shops tot aan leuke vintage winkels zijn hier gevestigd. PUHA verkoopt ontwerpen van jonge, getalenteerde ontwerpers. De winkel heeft een dames en heren afdeling en verkoopt ook leuke accessoires. Hier kun je dus zeker een uniek item scoren. Bij atelier en kledingwinkel: The Domestic Botanist kun je mooie (duurzame) kleding en accessoires shoppen. Maar in de Voorstraat kun je ook terecht voor een middagje Vintage shoppen.

El Mundo, een tapas restaurant gelegen aan het begin van de Voorstraat heeft een terras aan de straatkant. Maar ook een geweldig dakterras boven in het restaurant. Het is een verstopte oase in de zomer. Hier kun je heerlijk genieten van tapas en de zon.

De Voorstraat staat bekend om de vele Aziatische restaurants, zoals Anan en Sanju. Bij Tiger Mama kun je genieten van Aziatisch gerechten met een moderne twist. Wijnbar VinVin zit verstopt in de Predikherenstraat, achter de Voorstraat. Hier kun je lekkere wijnen drinken met bijpassende hapjes. Bij Da Portare Via eet je heerlijke pizza’s met goede knapperige bodem uit de houtoven.

Eropuit

Niet ver van de Voorstraat vandaan, gevestigd aan de Wittevrouwensingel, vind je het Italiaanse pasta concept: Spaghetteria. Op de kaart staan enkele pasta’s, heerlijke wijnen en lekkere toetjes. Spaghetteria houdt het simpel zodat je kunt genieten van een goed pasta gerecht zonder gedoe. Tegenover het Griftpark zit Gastmaal Café, een gezellig en klein restaurant waar je uren kunt genieten van goede wijnen en culinaire bites.

Wil je nog een culturele bezigheid voor tijdens de staycation? Bezoek eens museum Catharijne Convent, verborgen in een prachtig hofje achter de Sint-Catharinakathedraal. Je kunt ook kiezen om een van de Explore Utrecht stadswandelingen, zonder gids te lopen. Of ontdek kleine musea in Utrecht, zoals: Het Utrechts Archief of Fotodok.

Wijde Begijnestraat

[button color=”white” size=”medium” link=”https://www.booking.com/hotel/nl/eye.nl.html?aid=809450″ icon=”” target=”true”]Book Eye Hotel[/button]

 

Utrechts Archief | Hamburgerstraat 28
Fotodok | Lange Nieuwstraat 7

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram