Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Wandelen in Amerongen

3 wandelingen in provincie Utrecht

Deel bericht:

Krijg je door dit lentezonnetje ook weer kriebels om naar buiten te gaan? Dat komt goed uit, want we hebben drie wandelingen in de provincie Utrecht voor je op een rijtje gezet. Trek je loopschoenen maar aan!

Let op: houd rekening met de richtlijnen van het RIVM. Is het druk op de wandelroute, keer dan terug naar huis. Meestal is vroeg in de ochtend een mooi moment om in alle rust te wandelen. Maar wees verstandig, als het niet kan dan een andere keer.

Beleef de natuur: 3 wandelingen in de provincie Utrecht

Het is lente! Na een lange, druilerige winter laat het zonnetje zich eindelijk weer zien. Tijd om erop uit te gaan dus! Gelukkig wordt de stad Utrecht omringd door prachtige natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen. Het landschap van onze provincie is heel divers. Je vindt er bos, heide en zelfs zandvlakten. Lees gauw verder voor drie wandelingen in de provincie Utrecht!

De Utrechtse Heuvelrug: wandelen van Driebergen-Zeist naar Maarn

Dit is een NS-wandeling met station Driebergen-Zeist als beginpunt en station Maarn als eindpunt. De route is in totaal 14 kilometer. Tijdens deze wandeling ben je voornamelijk in een bosrijke omgeving, maar je komt ook heide en zandverstuivingen tegen. Voor een koffie- of lunchpauze kun je op verschillende plekken in het dorpje Austerlitz terecht. (Voor openingstijden en eventueel koffie to-go check de websites van de plaatselijke horeca. Of neem zelf wat mee voor tijdens de wandeling.)

De volledige NS-wandelroute vind je hier.

Lekker dichtbij: wandelen door Amelisweerd en Rhijnauwen

Als je de stad even wil ontvluchten, kun je in een mum van tijd in de gebieden Amelisweerd en Rhijnauwen zijn. De landgoederen gelegen langs de Kromme Rijn zijn op meerdere manieren vanuit Utrecht te bereiken. Ook heb je genoeg keuze om onderweg te stoppen voor ontbijt, lunch en diner, zoals Restaurant Vroeg, De Veldkeuken en Theehuis Rhijnauwen. (Horeca tijdelijk gesloten vanwege Corona. Bij enkele gelegenheden is afhalen wel mogelijk.)

Je kunt de route Amelisweerd en Rhijnauwen natuurlijk ook verkennen op de fiets.

Wandel het Boswachterspad van Lage Vuursche

Tijdens deze wandeling loop je het Boswachterspad over de Lage Vuursche in Baarn. Ontdek de Stulpse Heide, die in de vroege ochtend in de dauw het allermooist is. Bij het Pluismeer is een vogelkijkhut, van waaruit je verschillende soorten watervogels kunt spotten. Onderweg kom je ook langs Kasteel Drakensteyn, waar prinses Beatrix woont. Deze wandeling is 6 kilometer lang. De route begint op de parkeerplaats bij de Kuil van Drakensteyn in Baarn. Restaurant Buiten in de Kuil (Gesloten vanwege Corona) is de ideale plek om bij te komen van de wandeling met een hapje en een drankje.

De volledige route van Staatsbosbeheer vind je hier.

Heb je deze 3 wandelingen in de provincie Utrecht gelopen en ben je benieuwd naar nog meer wandelroutes? Bekijk dan ook deze stadswandelingen:

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram