Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Ontdek Science Park met kinderen – 3 tips van Explore Utrecht Kids!  

Deel bericht:

De zomervakanties beginnen weer bijna, tijd om wat fijne activiteiten te plannen voor als de kinderen thuis zijn. We pakken hiervoor regelmatig de bus want als we erop uit willen met Manu (0) in de kinderwagen zijn we zo veel flexibeler dan met de auto. Vaak stappen we ergens uit, lopen een stuk en pakken we een andere lijn bij een andere halte terug. Met Leela (4) kunnen we natuurlijk gewoon op de fiets, maar voor haar is de bus echt een uitje. Ze glundert al bij het idee en heeft ook een favoriete plek, namelijk de verhoogde zitjes zodat ze goed uit het raam kan kijken. 

Wat doe je met kinderen in Science Park?

Drie door Explore Utrecht Kids goedgekeurde tips:

Deze keer gingen we naar Science Park. Want dat is meer dan een plek waar je alleen als student komt. Ook kinderen kunnen zich er verrassend genoeg goed vermaken!

Laten we snel naar de verschillende tips gaan. We hebben er drie voor jullie. Neem buslijn 28 en picknick in de Botanische Tuinen, struin vervolgens over het Landgoed Oostbroek en neem tot slot een kijkje bij het langste regenboogfietspad ter wereld. Drie aanraders die goed met elkaar te combineren zijn – maar ook leuk genoeg zijn om als wat langere losse uitjes te doen. Ontdek Science Park met kinderen met deze drie tips.

Tip 1 | Landgoed Oostbroek

Landgoed Oostbroek ligt net over de grens in De Bilt en is een prachtig natuurgebied dat wordt beheerd door het Utrechts Landschap. Omdat het landgoed 90 hectaren groot is, hoef je je geen zorgen te maken dat de kinderen halverwege op de nek genomen hoeven te worden. Want de rode route is niet lang en bovendien geschikt voor kinderen én kinderwagens. Er is een speciale kinderroute ‘het heksenpad’ die ze leidt langs boomgaarden, graslanden, moerassen, loofbossen en nog veel meer. Maar ‘heksenpad?’ Ja, de mythe leeft dat er ooit een heks op het landgoed woonde. Wat ze allemaal deed en meemaakte? Nou, daar kom je spelenderwijs achter. In de voormalige Orangerie zit ’t Winkeltje van Oostbroek waar je start. Je koopt er voor een euro een routekaart met allemaal speciale opdrachten die je moet zoeken en doen op het landgoed. Verder krijgen de kinderen allemaal leuke attributen mee zoals een bezem, een schepnetje, een kompas en een kaart met allemaal beestjes die in het water leven. Leela is zeker 4 uur zoet geweest met de route en heeft verschillende beesten gespot en bekeken. Uitvoerig in de sloot gezocht naar diertjes met het schepnetje en door het bos gerend op zoek naar een hele speciale boom. Na afloop kon ze bijkomen met een appelsapje op het terras en om het af te leren werd er nog even in de zandbak gespeeld.

Tip 2 | Botanische Tuinen

Gelegen rondom een oud Fort liggen de Botanische Tuinen. Er is eigenlijk altijd wel iets te doen voor kinderen. Want ze zijn hier geweldig goed in het organiseren van speurtochten met telkens weer een ander thema. Maar op de bonnefooi gaan is ook leuk, want de Rotstuin beklimmen of naar de prachtige gekleurde vlinders in de Vlinderkas kijken is al een uitje op zich. Onze geheime tip is om bij Tuincafé Botanica een picknickmand te bestellen want hoe leuk is het om te genieten van een picknick op één van de idyllische grasveldjes van de Tuinen? We krijgen geen genoeg van het uitzicht op het Fort waar ook een paar picknicktafels voor staan, maar er zijn ook verderop in het park veel schattige picknickplekjes te vinden.

Tip 3 | Het regenboogfietspad

Wist je dat Utrecht sinds kort het langste regenboogfietspad van de wereld heeft? De regenboogkleuren fleuren het hele Science Park op doordat het fietspad van naar liefst 570 meter lang een prachtig pad vormt over het park. En nu heb je vast het schrikbeeld in je hoofd dat je peuter op zijn stepje verdwijnt in de zee aan studenten op hun fietsen, maar op zondag is er dus echt geen kip te bekennen. En we vermoeden in de zomervakantie ook niet. Leela rende, sprong en danste erop los. En we komen zeker eens terug met haar fietsje. Ze vond het magisch en zei in de bus terug dat dit “het mooiste wat ze ooit gezien had” was. En wij als ouders vonden het bovendien een mooi eerste stap en leren onze kinderen graag jong de achterliggende boodschap dat iedereen mag zijn wie die is.

Praktische informatie U-OV

Buslijn 28

  1. Landgoed Oostbroek >> uitstaphalte WKZ/Máxima
  2. Botanische Tuinen >> uitstaphalte Botanische Tuinen
  3. Regenboogfietspad >> uitstaphalte Heidelberglaan of UMC Utrecht

[box type=”note” align=”aligncenter” class=”” width=””]Dit blog is samen met U-OV tot stand gekomen en is onderdeel van de reeks ‘erop uit met U-OV’ om provincie Utrecht met het OV te gaan ontdekken.[/box]

Meer tips voor leuke uitjes met kids? Dan vind je deze blogs vast ook leuk.

Explore Utrecht Kids is een onderdeel van Explore Utrecht en draait om de kleine ontdekkers. Malini en haar gezin (met dochter Leela van 4 en zoon Manu van 0) gaan op zoek naar de meest kindvriendelijke plekken van Utrecht. Van de leukste speeltuinen, tot doe-activiteiten in de natuur tot een horecagelegenheid waar je ook heen kunt met een enthousiaste kleuter of waar je je baby met een gerust hart een schone luier kunt geven: je bent voor dit alles bij Explore Utrecht Kids op het juiste adres!

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram