Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Ontdek de Domtoren & kerk

Deel bericht:

Utrecht ontdekken? Dat doe ik al jaren! Maar moest ik mij dan niet diep schamen dat ik nog nooit in de Domkerk geweest was? Jawel. Shame on me. Als ik toch een blog ga schrijven over Kunst en Cultuur in Utrecht, dan maar gelijk beginnen bij het meest bekende culturele erfgoed dat wij in ons midden hebben. Hij valt best op. Die Dom.

De toren heb ik nog steeds niet beklommen, dat is mijn volgende stap. Of nou ja, mijn volgende 465 stappen om precies te zijn. Want ja, je bent niet zomaar boven. Het uitzicht kan ik mij al ontzettend op verheugen, dat moet prachtig zijn.

Voorlopig ben ik even op de grond gebleven, want er zijn andere events in-en rondom de Domkerk.

Stap gewoon eens binnen in de Kerk, op zaterdag is deze vaak vrij toegankelijk. Je kunt er genieten van muziek of van de prachtige Gotische architectuur. Op 19 december 2015 en 16 januari 2016 is ‘Night of Light’, dan is de kerk helemaal verlicht met kaarsen. Dé uitgelegen kans om de Dom te bewonderen in al zijn glorie. En als je er toch bent, steek een lichtje aan.

Oh, en voor als je niet bovengronds wil blijven is er ook nog DOMUnder. Hier kun je archeologische ontdekkingen bekijken en spannende verhalen ontdekken over de geschiedenis van Utrecht, dat alles onder de grond. Klim d’r in, kruip eronder, kijk ronDOM!

Voor meer informatie (DOMUnder & Domtoren): VVV Utrecht, Domplein 9 – domunder.nl & domkerk.nl

Domkerk_Explore_Utrecht_1

Foto’s zijn van Huib Dommers. 

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op Instagram en Facebook. Tot kijk!

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram