Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

USP_Susanne-Sterkenburg-5

Utrecht Skate Parade: Rollend Utrecht ontdekken op vrijdagavond

Deel bericht:

Je hebt ze ongetwijfeld een keer voorbij zien rollen op vrijdagavond: een paar honderd skaters en een muziekwagen met DJ’s. Het is de Utrecht Skate Parade, een fantastisch initiatief van een aantal fanatieke Utrechtse skaters, wat inmiddels is uitgegroeid tot een niet te missen evenement.

Van begin mei tot en met eind september organiseert de Stichting Utrecht Skate Parade (USP30) iedere vrijdagavond een gratis skatetocht. Elke tocht is anders, gaat dwars door en om Utrecht en brengt je op de leukste plekjes van de stad. Je hoeft je niet druk te maken over de kwaliteit van het asfalt, want de wegen worden afgezet en je rolt dwars over de weg, de busbaan en goed begaanbare fietspaden. De tocht is om en nabij de 20 kilometer lang en halverwege is er een pauze op een mooie plek of park.

Tips & tricks
Mocht je enigszins twijfelen of het iets voor je is? Doe gewoon een keer mee! Remmen leer je tijdens de gratis skateles voorafgaand aan de tocht en onderweg is iedereen bereid je tips te geven. Maar pas op: 1x meedoen en je bent meteen besmet met het ‘USP-virus’. En ben je vanaf dan iedere vrijdagavond tot en met eind september volgepland 😉

Terrasje pakken
Na de sportieve prestatie en de leuke tocht, blijft iedereen nog even hangen voor een lekker koud biertje op een van de gezellige terrasjes aan het Lukasbolwerk. De Utrecht Skate Parade is wat mij betreft de meest leuke en unieke manier om de stad te ontdekken, nieuwe mensen te leren kennen én het weekend rollend in te luiden! Zie ik je vrijdag?

Lukasbolwerk | Website | Facebook |

Start: iedere vrijdag om 19:45 verzamelen en rond 22:00 weer terug

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram