Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Mondriaan Tour Amersfoort Explore Utrecht 3

Kunst en food ontdekken in Amersfoort

Deel bericht:

We werden recentelijk uitgenodigd om deel te nemen aan een kunst rondleiding van Amersfoort om 100 jaar De Stijl te vieren en de stad te leren kennen vanuit een heel nieuw perspectief. Met de belofte van kunst en eten, hoe kunnen we daar nou nee tegen zeggen?!

Opvullen

Natuurlijk hebben kunnen we niet de kunst echt waarderen op een lege maag, dus beginnen we met een ontbijtje bij The Blueberry.  De gehele sfeer hier vonden we fantastisch, de bosbessen pannenkoeken en de ‘knickerbocker yoghurt’ waren allebei overheerlijk.

The Blueberry | website | Facebook | Hof 21 |

Openingstijden: Di – Do 10.00 – 17.00, Vrij – Zon 9.00 – 17.00

Vrolijk en een beetje vol, waggelden we naar het KAdeCafé om de rest van de groep te ontmoeten. Wat een prachtige ruimte! Goed verlicht met kleurrijke wandschilderingen – een fantastische plek om te lunchen of voor een kop koffie. Terwijl wij kletsten, kregen we bord na bord met heerlijke lunchgerechten geserveerd. Gelukkig droeg ik een broek met stretch…

KAdeCafé | website | Eemplein 77

Openingstijden: Di – Zon 11.00 – 17.00

Een historische wandeling

Inge van Stadsgidsen Amersfoort nam ons mee op een wandeling door de stad, door prachtige straatjes terwijl ze informatie en anekdotes deelde over de stad. Ze liet ons ook foto’s zien van hoe de plekken eruit zagen 100 jaar geleden. Het verschil is enorm! Amersfoort heeft een aantal grote veranderingen ondergaan in een korte tijd.

Stadsgidsen Amersfoort | website Facebook

Een persoonlijke ontmoeting met Mondriaan

Het hoogtepunt van de dag was het Mondriaanhuis. Het museum focust op Mondriaan als persoon en heeft een collectie van zijn eerste stukken… Een wereld weg van de stijl waar we hem nu van kennen. De stukken worden in de context van zijn leven geplaatst, wat heel interessant was. Dankzij onze fantastische gids Marieke hebben we een hoop nieuwe inzichten gekregen in het persoonlijke leven van deze beroemde kunstenaar.

Mondriaanhuis | website Facebook | Kortegracht 11 

Hours of operation: Tues – Sun 11.00 -17.00

Een cruise door de grachten

Tijdens onze tour kregen we ook een blik op het historische stadscentrum vanuit een boot van Amersfoort Rondvaarten. We hebben een fantastische kunst tour gekregen met het thema ‘Heilige Huisjes’ (een referentie naar oudere culturele normen die onveranderd zijn gebleven). Enkele kunstenaars deden mee aan deze expositie, met hun kunst verspreid door de stad om te laten zien dat er nog steeds normen en waarden zijn om te doorbreken in deze tijd. Dit past natuurlijk helemaal in het straatje van 100 jaar De Stijl, omdat Mondriaan de kunstwereld heeft gerevolutioneerd.

Dit was echt een cadeautje! We kregen een premium blik op de stad en de expositie en konden ook veel prachtige kunstwerken bekijken die in de muren naast de grachten geplaatst waren. Een relaxte manier van cultuur snuiven.

Amersfoort Rondvaarten | website

Kunst & Varen | website

Wine o’clock

De dag eindigde met wijn en een verrassing in Mondriaan thema bij Zuster Margaux, die gevestigd is in het prachtige Mariënhof, het oude weeshuis. Deze mooie en unieke locatie geeft Zuster Margaux een prachtige sfeer. En de wijn is heerlijk – what’s not to love?

Zuster Margaux | website | Facebook |

Openingstijden:Do – Vrij vanaf 17.00, Za – Zon vanaf 15.00

We hebben een geweldige tijd gehad in Amersfoort en wij gaan zeker binnenkort weer eropuit om nieuwe spots en uitjes te ontdekken. Kijk nu al uit naar mijn volgende bezoek!

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram