Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Kerstmarkten in Utrecht header

Kerstmarkten in Utrecht & omstreken

Deel bericht:
Kerstmarkten in Utrecht en omstreken? Ik heb een lijstje gemaakt met de leukste kerstmarkten in Utrecht stad. Kerstmarkten bij Utrechtse kastelen en op  andere bijzondere locaties. We gaan struinen langs kraampjes op zoek naar fijne cadeautjes of heerlijke lekkernijen voor de feestdagen. En vervolgens ergens neerploffen voor een warme chocolademelk, met slagroom of een kan Glühwein bij een van de vele cafeetjes in Utrecht. Klinkt goed toch? 

12x kerstmarkten in (regio) Utrecht voor alle kerstliefhebbers

Struinen op kerstmarkten in Utrecht!

 • Winter Winkelen 

Wanneer: 26 November
Waar: Vechtclub XL, Kanaal30, De Createur, Karma Kebab en Beton-T

Tijdens deze speciale kerstkoopzondag kun je creatieve makers bezoeken en lokale producten kopen in hun ateliers. De shopping route voert je langs verschillende creatieve hotspots, waar je ook workshops kunt volgen en naar filmvertoningen kunt kijken. Maar er is ook eten en drinken en livemuziek.

Voor meer info: makersvanmerwede.nl/winterwinkelen
Of check instagram: @makersvanmerwede

 • Wintermarkt Molen de Ster

Wanneer:  9 & 10 December
Waar: Molen de Ster, Floresstraat 3

Bezoek de gezellige wintermarkt van Molen de Ster en geniet van glühwein, warme choco en de vele kraampjes. Neem de kids mee want het is een gezellige boel bij Molen de Ster. Bij Utrechtse makers scoor je de leukste cadeaus voor onder de kerstboom. Neem af en toe plaats in het café en geniet van een ambachtelijk gebrouwen biertje of een kom huisgemaakte snert. Ook worden er in de molen gratis rondleidingen gegeven.

Voor meer info: www.molendester.nl
 • X-MAS Swan 

Wanneer: 9 & 10 December
Waar: Neude

De Swan Market is inmiddels niet meer Utrecht weg te denken, deze markt is altijd sfeervol en gezellig. Zéker met de feestdagen. De Neude wordt omgetoverd tot een waar X-MAS Walhalla. Shop sieraden, interieurspullen, kunst en lekkernij gemaakt door lokale makkers. En terwijl je dit doet, kun je genieten bij alle fijne eet- en drinkkramen die er ook staan. Happy X-MAS!

Voor meer info: www.swanmarket.nl

 • Twijnstraat & De markt Christmas market

Wanneer: 17 December
Waar: Twijnstraat

De gezelligste en meest diverse kerstmarkt van Utrecht is, na drie jaar, terug! De hele straat staat vol met kraampjes en er is entertainment, muziek en heerlijk eten en drinken. Extra tip: ga vooral kijken bij Vollers386 en Papi Comfortfood.

Voor meer info: @twijnstraatendemarkt

Bezoek kerstmarkten in regio Utrecht!

 • Country & Christmas Fair 

Wanneer: 25 November
Waar: Slot Zeist

Deze sfeervolle kerstmarkt in een idyllische omgeving, is al wel vanaf de 21ste begonnen. Maar je kunt wellicht nog de laatste dag nog meepakken. Verwacht uitbundige kerstversieringen, glühwein, wafels, een Dickenskoor en stands met allerlei producten.

Voor meer info: countrychristmasfair.nl

 • Wintermarkt & lichtjesshow in Spakenburg

Wanneer: 30 november
Waar: Spakenburg

Ontdek Bunschoten-Spakenburg tijdens de wintermarkt in het centrum van Spakenburg en bij de haven. Met warme chocolademelk of een goed glas glühwein kun je langs diverse kraampjes struinen. Misschien vind je hier wel het perfecte kerstcadeau. Of koop je wat leuks voor jezelf! Of stap op een treintje en laat je vervoeren langs de kunst kerststal & lichtjes TOUR met gezellig verlichte etalages, tuinen en huizen. Kortom, het klinkt als een gezellig dagje Bunschoten-Spakenburg.

Voor meer info: www.spakenburg.nl

 • Tralala Christmas Market

Wanneer: 9 December
Waar: Koffiehuis de Goedemorgen, Vinkenkade 75, Vinkeveen

Kerstmarkt bij het über gezellige Tuinhotel Tralala! Dit jaar zal de markt plaatsvinden bij Koffiehuis de Goedemorgen, dichtbij Vinkeveense Plassen. Goede koffie in de hand en struinen maar.

Voor meer info: tuinhoteltralala.nl

 • Christmas trucks in Vianen

Wanneer: 9 December
Waar: Julianastraat/Voorstraat, Vianen

In Vianen is het een parade van kerst trucks, die een gezellig geheel vormen in de straat. Er wordt ook een prijs uitgereikt voor de beste truck en er is live muziek in de Grote Kerk.

Voor meer info: oranjeverenigingvianen.nl 

 • Trotsmarkt Kasteel Groeneveld

Wanneer: 9 and 10 December
Waar: Kasteel Groeneveld, Baarn

Bezoek het picturesque Groeneveld Kasteel waar de tuinen mooi voor de kerst zijn versierd. En waar je om het vuur kunt zitten, eetkraampjes af kunt gaan of en de kinderen kunnen deelnemen aan activiteiten.

Voor meer info: trotsmarkt.nl

 • Winterfair Bomenmuseum 

Wanneer: 10 December
Waar: Nationaal Bomenmuseum Gimborn, Doorn

Een kerstmarkt tussen de prachtige omgeving van het Bomenmuseum Gimborn. Het museum is zeker een bezoekje waard! En met de kerstmarkt ook nog leuker. Op de markt vind je een assortiment van zelfgemaakte producten, live muziek en een koor.

Voor meer info: bomenmuseum.nl

 • Winterfair IJsselstein Centrum

Wanneer: 9 December
Waar: IJsselstein Centrum

In de Hoofdstraat van het centrum en enkele straten er omheen staat het vol met kraampjes vol leuks en lekkers. Je kunt struinen op de beat van live muziek. En aan de kids is ook gedacht, op het programma staan genoeg activiteiten. Ook kun je getuigen zijn bij het ontsteken van de grootste kerstboom.

Voor meer info: www.ijsselstein.nl
 • Christmas Twinkle in Lage Vuursche

Wanneer: 23 December
Waar: tegenover Restaurant de Lage Vuursche

Kerstsfeer op de Utrechtse Heuvelrug? Het historische dorp, dat lijkt op dromerige dorpjes uit sprookjesboeken, zal voor de kerstmarkt worden omgetoverd tot een gezellig samenkomen van bewoners en bezoekers. Opwarmen bij vuurkorven, warme chocolademelk, glühwein en lekkers. En misschien ook pannenkoeken eten?

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram