Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Karel 5 Kunst expositie Explore Utrecht 4

De verborgen historie van Karel V ziet het licht

Deel bericht:

Grand Hotel Karel V zet samen met het Utrechts Archief de geheimen van de stad in het licht. Achter de hoge witte muren van het imposante Grand Hotel Karel V gaan nog veel geheimen schuil. Hierover is door de jaren heen uitgebreid geschreven maar nog steeds is er rondom de voormalige bewoners van het hotel en restaurant veel mysterie gaande. Pasen biedt de perfecte gelegenheid om eens in het verleden van Karel V te duiken.

Explore Grand Hotel Karel V

Op Goede Vrijdag en op Tweede Paasdag kun je op ontdekkingstocht gaan met historicus en gids Llewellyn Bogaers. Ze kent elk hoekje van Karel V en de prachtige tuin. Ze zal je aan de hand van historische elementen en zalen in het gebouw meenemen naar het verleden. Deuren die normaal gesproken voor algemeen publiek gesloten zijn, zullen op deze twee dagen worden geopend. En wat zich daarachter heeft afgespeeld…

De tour begint met koffie en een goed stuk appelgebak om 10.30. Want al die nieuwsgierigheid zorgt wel voor trek in iets lekkers. Kun je ook meteen even de menukaart van de bistro en het restaurant bekijken. Want lunchen of dineren bij Karel 5 is toch wel een aanrader.

Rondleidingen op beide dagen beginnen om 10.30 uur en de kosten daarvan zijn €15 inclusief koffie en gebak. Inschrijven voor de rondleiding kan via karelv.nl/agenda.

Opening tentoonstelling in de kloostergang

Op vrijdag 30 maart opent Grand Hotel Karel V in samenwerking met het Utrechts Archief een expositie om 12.00. Maar liefst tien (reproducties van) tekeningen van Het Utrechts Archief zullen in de kloostergang van het hotel worden tentoongesteld. De tekeningen zijn door verschillende Utrechtse tekenaars gemaakt en geven enkele historische momenten weer die in de stad hebben plaatsgevonden.

Bezoek de tentoonstelling bij Karel V 

Mocht je de opening van de tentoonstelling missen, wees dan niet getreurd. Want de nieuwe tentoonstelling in samenwerking met het Utrechts Archief  is voorlopig voor een tijd nog te bezoeken. Na het bewonderen van de schilderijen in de kloostergang kun je in de mooie tuin te proosten op de lentezon. Of gezellig lunchen in de bistro.

Adres Grand Hotel Karel V: Geertebolwerk 1

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en toffe hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook.

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram