Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Dom_Juri_Hiensch

5 Gratis to do’s in Utrecht (ja, dat kan echt!)

Deel bericht:

Zei iemand gratis? Ja zeker! Er zijn namelijk een hoop leuke dingen te doen in Utrecht die helemaal niets kosten. Je leest het goed: gratis en voor niets. In deze blog vind je 5 gratis to do’s in Utrecht.  

Skate Parade Utrecht 

Tijdens de Utrechtse Skate Parade kun je skaten door de binnenstad van Utrecht met fijne deuntjes op de achtergrond. Er rijdt zelfs een DJ mee in een muziekwagen om je van motiverende beats te voorzien. Verzamel dus al je beste vrienden en maak er een groepsuitje van, of ga er heen met het hele gezin. Skate je veel liever alleen? Dat kan natuurlijk ook, want met het mooie Utrecht op de achtergrond zul jij je ongetwijfeld vermaken. Het gaat om een route van 25 kilometer en elke vrijdagavond ben je daar zo’n 2,5 uur goed zoet mee. Je hoeft ook echt geen pro te zijn om mee te skaten, het enige dat je nodig hebt zijn goede skates en bescherming. Skates kun je eventueel huren, de deelname is hoe dan ook gratis! 

Perry x Adidas City Run Utrecht

In de categorie sport hebben we nog een leuke gratis tip! Wil jij werken aan je conditie, alleen of samen met een groep? Perry Sport organiseert samen met Adidas om de twee weken een City Run in Utrecht. Onder begeleiding van een trainer loop je een route van vijf tot zeven kilometer. En dat kost je helemaal niets, behalve een inschrijving op de site 

De Weggeefwinkel Utrecht

Ben je dol op vintage en tweedehands? In de Weggeefwinkel kun je gratis shoppen, echt waar! En alles wat je zelf niet meer nodig hebt of niet meer draagt, kun je weer voor een ander achterlaten. Hoe mooi is dat? De winkel staat vol met boeken, kleding en andere fijne hebbedingetjes. Grote kans dat je iets leuks vindt en duurder dan gratis zal het niet zijn. Wil je meer weten over het duurzaam concept? Ga dan vooral even langs, want de vrijwilligers vertellen je er graag meer over.  

Het kruideniersmuseum

Het kruideniersmuseum brengt je terug in de tijd en geeft een goed beeld van hoe kruidenierswinkels er vroeger uitzagen. Hint: een stuk gezelliger dan de supermarkt zoals we die nu kennen. Bovendien is het kleinste (en misschien wel liefste) museum van Utrecht gratis te bezoeken. Ook kun je er heerlijk oud-Hollands snoepgoed kopen, deze zijn helaas niet gratis. Maar alleen kijken mag ook, al is de verleiding erg groot. Van dinsdag tot en met zaterdag ben je er meer dan welkom van 12:30 tot 16:30. Je bent ook welkom met een grote groep, maar dan wordt een belletje vooraf wel op prijs gesteld.   

Het Utrechts Archief

Nu we het toch hebben over vroeger: als je een reis wilt maken door history lane kun je aankloppen Bij het Utrechts Archief. Je vindt er letterlijk een half miljoen foto’s, films en tekeningen van de stad en de provincie Utrecht. Erg leuk als je dol bent op geschiedenis, maar ook handig voor een spreekbeurt. Ook worden er verschillende tentoonstellingen en activiteiten georganiseerd. Tot 13 december 2019 kun je o.a. van de tentoonstelling Utrecht spoorstad genieten. Het Utrechts Archief is gratis te bezoeken, alleen aan de rondleidingen hangt een prijskaartje.  

Heb jij misschien nog leuke tips voor gratis to do’s in Utrecht?! We horen het graag van je en misschien lees je volgende keer jouw tip op de site!

Header beeld door Juri Hiensch

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram