Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Explore Utrecht Wittevrouwen Tour

Explore Utrecht wandelroute – (her)ontdek het mooie Utrecht!

Deel bericht:

Een nieuwtje en niet zomaar één, want de Explore Utrecht wandelroute is officieel een feit. Je snapt vast dat ik onwijs trots ben en je graag meenemen om het mooie Utrecht te (her)ontdekken! 

De iconische Domtoren, middeleeuwse werven en historische binnenstad; Utrecht heeft een rijke culturele geschiedenis. Er valt dan ook een hoop te zien, beleven en proeven. Want de stad is ook rijk aan gezellige en moderne koffietentjes en restaurants. De perfecte combinatie als je het ons vraagt. Maar het zijn juist de minder bekende plekken en verhalen die deze stad zo bijzonder maken. Met de wandelroute delen we graag die verborgen pareltjes met je en ontdekken we het veeartsenijterrein in Wittevrouwen (Utrecht-Oost) samen met jou.

Explore Utrecht Tour

De tour begint met een introductie bij het voormalig universiteitsterrein en dan kan de pret beginnen. De tour duurt zo’n 30 a 40 minuten, dit is bewust niet te lang. Op die manier kun je alle informatie daadwerkelijk tot je nemen en kun je rustig genieten van de bezienswaardigheden. Ik ga niet te veel weggeven, maar je bezoekt onder andere de Paardenkathedraal en eindigd in de buurt van enkele koffietentjes voor een koffie-to-go en Roberto ijssalon.

Explore Utrecht x City Challenge App

Om deze tour te kunnen aanbieden heb ik de handen ineen geslagen met de makers van City Challenge App. In de App store zoek je naar City Challenge App om deze te kopen en te downloaden op jouw telefoon. Vervolgens open je de City Challenge App en kies je voor Utrecht, waarna je enkele city challenges ziet. Kies voor de Explore Utrecht wandelroute om het Veeartsenterrein in de prachtige wijk Wittevrouwen te ontdekken. De route begint pas als je in de buurt bent van het startpunt. Heel veel plezier!

Mocht je na de tour nog trek hebben in meer cultuur, dan kun je met de City Challenge App nog meer fijne plekken ontdekken.

Explore Utrecht Wittevrouwen Tour

Meer ontdekken in Utrecht en omgeving? Dan vind je deze wandelingen vast ook leuk.

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram