Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Duurzaam dagje Utrecht Header

Duurzaam dagje Utrecht

Deel bericht:

Ontdek veel moois tijdens een duurzaam dagje Utrecht en volg de route ‘Parels in de regio’. In de week van 16 tot en met 22 september, doet provincie Utrecht mee met de Mobiliteitsweek. Utrechters worden extra uitgedaagd om in de week te kiezen voor duurzaam vervoer. De auto uit, de fiets of skateboard op, misschien zelfs lopend de regio in, om de verborgen parels te ontdekken.

Explore Utrecht heeft voor de Mobiliteitsweek een route langs De Vecht uitgezet. De route voert langs cultureel erfgoed, cultuur en horeca gevestigd langs een van de mooiste rivieren die door regio Utrecht stroomt. Ga mee op groene toer tijdens Mobiliteitsweek Utrecht!

Ontdek De Vechtstreek tijdens een duurzaam dagje uit

De groene route ‘Parels in de regio’ voert je mee langs culturele en (sociaal-maatschappelijke en duurzame) culinaire hoogtepunten van een van de indrukwekkendste regio’s in (provincie) Utrecht. De route voert langs: The Colour Kitchen Zuilen, Slot Zuylen, De Vechtstreekmuseum, Buitenplaats Doornburgh en restaurant De Zusters. Een impressie van de tour kun je bekijken op het Instagram account van Explore Utrecht.

Stap jij op de fiets?

Pomp je fietsbanden op, spring op de fiets en geniet van een minivakantie in eigen provincie. Volg de route en bezoek de volgende spots, voor een leuk en duurzaam dagje Utrecht. Samen gaan we op de groene toer!

1. Begin bij The Colour Kitchen in Zuilen

The Colour Kitchen mag zeker niet ontbreken als het gaat om een duurzaam dagje Utrecht. TCK heeft hart voor mens en natuur! Dit zie je terug in de bedrijfsvoering en het restaurant. TCK is een sociaal-maatschappelijke onderneming die mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt kansen biedt, door ze op te leiden voor een baan in de horeca.

Het restaurant is gericht op het gebruik van verse, duurzame en voedzame ingrediënten. Op het fijne terras kun je genieten van een goede kop koffie en iets lekkers. Je hebt genoeg energie om door te fietsen naar de tweede locatie.

Adres: Pr. Christinalaan 1, 3554 JL Utrecht

2. Geschiedenis en natuur bij Slot Zuylen

Slot Zuylen heeft een rijke geschiedenis, deze is te beleven door een kijkje in het slot en wandeling door de tuin. Nadat je meer te weten bent gekomen over de voormalige bewoners van het slot, kun je door naar de moestuin en het Koetshuis café voor een hapje. In de zomer kun je zelfs een picknick bestellen en nuttigen in de tuin. Voel je even een ‘Royal’ in de tuin van Slot Zuylen
 
Adres:  Tournooiveld 1, 3611 AS Oud Zuilen
Maandag en dinsdag gesloten

3. De Vechtstreekmuseum neemt je mee!

De Vechtstreek heeft een overvloed aan buitenplaatsen met prachtige huizen of kastelen. Hoe dit zo is ontstaan? En welke van deze prachtige huizen zijn overgebleven? En een hoop meer valt te ontdekken bij het Vechtstreekmuseum. Het knusse museum vertelt de geschiedenis van het ontstaan van de rijkdom in de Vechtstreek.

Adres: Diependaalsedijk 19b, 3601 GH Maarssen

4. Buitenplaats Doornburgh en Restaurant De Zusters

Voor ontspanning, kunst, cultuur, architectuur en een culinaire verrassing ben je bij Buitenplaats Doornburgh en Restaurant De Zusters op het juiste adres. Geen andere plek in provincie Utrecht heeft zoveel te bieden op een locatie. Je kunt een hele dag vullen met allerlei activiteiten. De dag sluit je af in de refter of op het terras met een simpele lunch of koffie en lekkers.

Adres: Diependaalsedijk 17, 3601 GH Maarssen

Duurzame activiteiten in Utrecht

Meer leuke duurzame activiteiten in Utrecht vind je op de website van Mobiliteitsweek Utrecht. Je kunt bijvoorbeeld meefietsen met een Streetart Tour en meer van Amersfoort ontdekken.

Geniet op een duurzame manier van alles wat onze provincie te bieden heeft, zoals mooie natuurroutes, vaarroutes en uitdagende wandelingen.

Alle foto’s door Sebastiaan ter Burg voor Mobiliteitsweek 2021.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Mobiliteitsweek 2023.

Meer tips voor een duurzaam dagje Utrecht? Check dan ook deze routes!

Mobiliteitsweek-eventheader

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram