Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

4x betaalbaar middagje of avondje uit in Utrecht

Deel bericht:

Denk jij dat jij alle ins en outs van je stadsie al kent? Lees dit lijstje dan eens door, wij hebben een aantal bijzondere plekken op een rijtje gezet voor een leuke middag of avondje uit. Muziek, theater, heerlijk eten of een combinatie daarvan. Utrecht heeft het allemaal.

Geïnspireerd worden in de Kargadoor

Ben je van nature nieuwsgierig? Ooit van de Kargadoor gehoord?

De Kargadoor bevindt zich in hartje centrum aan de Oudegracht en biedt een podium voor muziek, lezingen, debatten, workshops, theater en stand-up comedy: voor ieder wat wils dus. De Kargadoor wordt volledig gerund door vrijwilligers die met liefde een lekker speciaal biertje voor je tappen of een bitterbal in de frituur gooien (of allebei). Genoeg redenen om je avond/middag een keer vrij te houden en je te laten inspireren.

Vast op de agenda bij de Kargadoor:
Elke vierde vrijdag van de maand organiseert comedy-groep Flunknarf een geïmproviseerde comedy-avond in de Kargadoor. Acht comedians en een muzikant voeren zonder script en met input en toevoegingen van het publiek sketches, scenes en oneliners op. Buikpijn van het lachen gegarandeerd.

Deur open 20:00 | Aanvang 20:30 | Kaarten á 15,- euro zijn te koop via www.comedyhuis.nl | Agenda de Kargadoor

Lokale producten proeven in het Muzieklokaal

In het Muzieklokaal staat een bijzondere (leuke) combinatie centraal: goed eten terwijl je oren worden verwend met klassieke muziek. Op donderdagavond en zondagmiddag wordt er live klassieke muziek aan je geserveerd, wekelijks is dat een ander koor of een andere muzikant. Het bijzondere aan het Muzieklokaal is het hart voor Utrecht. Producten halen zij graag uit de directe omgeving: wijn van een lokale wijnhandel en producten van lokale leveranciers. Ook leuk om te weten: het Muzieklokaal zoekt een match tussen wat je proeft en hoort. Bij een lichtvoetige serenade drink je een licht, zomers wijntje, bij een complexe symfonie wordt er een vol, houtgerijpt wijntje geserveerd. Review Het Muzieklokaal | Agenda Het Muzieklokaal

Gebudgetteerd lunchen in hartje Utrecht

Staat er momenteel niet onwijs veel geld op je rekening en duurt het ook nog wel even voordat je loon of stufi wordt gestort? Flans je eigen lunch in elkaar en neem een vriend of vriendin mee naar De Zaak! De Zaak is een gezellig, modern bruin café waar bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen snacks of lunch mee te nemen. Want, waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? De Zaak biedt diverse mogelijkheden: je kunt er werken, koffiedrinken met een taartje en op donderdagavond kun je er ook prima terecht voor een biertje en muziek. Vergeet je eigen borrelnootjes niet!

Het geheim van Lombok

Als je even weg wil van het drukke centrum maar geen zin hebt om 20 minuten te fietsen, is Molen de Ster een aanrader. De agenda van Molen de Ster is zeer divers; van theater, filmavonden tot aan hippe bandjes die in het café van de molen komen optreden. De authentieke houtzaagmolen (en ja, hij werkt nog!) bevindt zich midden in het bruisende Lombok, op loopafstand van het Centraal Station. Het huiselijke molencafé is zes dagen per week geopend voor een kop koffie, lunch of borrel. Molen de Ster vindt duurzame producten belangrijk, de wijnen en sapjes zijn biologisch en de quiche en soepen worden dagvers geserveerd. En heb je nog wat groenteresten over? De geiten van het molenerf helpen je er maar al te graag vanaf! Agenda Molen de Ster

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en toffe hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook.

 

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram