We gaan wandelen in Utrecht! Met liefde geven wij jou de beste ‘stay-at-home’ in Utrecht tips. Maar een frisse neus is af en toe ook best lekker, toch? En onze stad heeft zóveel te bieden! We pennen deze ‘Utrecht Lockdown Edition’ lijst vol met stadswandelingen en bezienswaardigheden, voor tijdens jouw avonturen in de buitenlucht in Utrecht en omgeving.

Disclaimer! Misschien zeggen we dit ten overvloede, maar here it goes: Let je wel op? Houd afstand, wees op tijd binnen en draag een mondkapje wanneer dit gevraagd wordt. En oja, check van tevoren altijd eerst even of de locaties die we noemen wel open zijn. Verder hebben we natuurlijk ook nagedacht over de innerlijke mens, daarom hebben we een uitgebreide Coffee to Go-lijst toegevoegd. Hé ho, let’s go!

 

Wij ontdekken de binnenstad van Utrecht maar al te graag

Wat een historie! En dat vind je gewoon zo op straat. Te voet of met de fiets, Utrecht is altijd mooi! Ga je mee?

Stadswandeling Godscameren

Wandelen in Utrecht in de schaduw van de Dom, kijk over je schouder en de toren waakt over je. We nemen je mee langs de godskameren. Deze zijn gesticht door katholieken en protestanten voor de arme mensen in de stad. Deze kleine groepswoningen zijn prachtig om te zien. Tijdens deze stadswandeling ontdek je een heel interessant stukje geschiedenis. Ben jij ook zo benieuwd? Wandel en verdwaal mee!

In de voetsporen van Paus Adrianus

Paus Adrianus, geboren als Adriaen Floriszoon Boeyens, wordt beschouwd als de enige Nederlandse Paus! Het leven van paus Adrianus was bijzonder, maar niet zonder tegenslagen. We gaan terug naar het Utrecht van de 15e en 16e eeuw. Treed jij in de voetsporen van de Paus? Wij liepen al eens eerder deze tocht in betere tijden, we gingen met een groep geïnteresseerden op pad en dat hebben we vastgelegd!

Fietsroute in en om de stad

Ja, naast wandelen in Utrecht kun je ook kiezen om te fiesten. Pak die stalen ros uit de schuur, we gaan eropuit! Fietsen door de omgeving is één van onze favoriete bezigheden! De fietsroute Waterlinie-Noord brengt je langs vier forten, zoals Fort Maarsseveen: voor fietsers, wandelaars, kunst en theater. We zien de ongerepte natuur van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, de tour voert je voor een deel door het prachtige natuur- en recreatiegebied Noorderpark-Ruigenhoek. Let’s explore!

 

Wandelen in Provincie Utrecht: De paden op, de lanen in!

De provincie is prachtig. Wij zijn op avontuur geweest in de natuur, de stad en de oudheid. Op Instagram vind je in de highlights ook drie wandeltochten in Utrecht voor #hiermoetjezijn: een samenwerking om Utrecht nog beter te leren kennen!

Wandelen in Amerongen

Even weg? Tot rust komen? Even dat drukke koppie leeg maken. Dat kan! Wandel een stukje door Amerongen en je bent zo weer de oude. In Amerongen kun je niet alleen wandelen, er is ook een parcours voor mountainbikers. Ook kun je als wielrenner uit de voeten, er is namelijk een mooie verharde weg door het bos. Maak jij er een weekendje weg van? Dan weten wij nog wel een leuk adresje om te slapen. Ssst.. ons geheimpje!

Ontdek Abcoude

Wandelen, fietsen, maar ook varen: Abcoude is een topplek om te ontspannen! Ontdek je de markt of fiets je door de waterrijke natuur en historie? Abcoude telt drie ophaalbruggen, mooi om te zien! Als je in Abcoude bent, kan een bezoek aan het Fort van Abcoude niet ontbreken. Het is het oudste fort van de Stelling van Amsterdam. En wat ons betreft een absolute must see!

Park Vliegbasis Soesterberg

Midden op de Utrechtse Heuvelrug bevindt zich een bijzonder natuurgebied: Park Vliegbasis Soesterberg. De naam doet al een beetje vermoeden dat dit park uniek is in zijn soort. Het gebied wordt omgeven door prachtige natuur, maar je vindt er ook militaire geschiedenis. Kortom: een prachtig natuurgebied met een rauw historisch randje. Hoog tijd om dit met eigen ogen te zien! Je kunt dit lopend, maar ook op de fiets doen. We vertellen je graag meer!

Fietsroutes in de Provincie

Blijf in eigen regio en ga op ontdekkingsreis! Wij zijn helemaal in to the Staycation! Vakantie in eigen land, provincie of stad? Dat is avontuurlijk én verrassend! En sportief uiteraard. Ontdek de mooie provincie Utrecht op de fiets. Amersfoort en de Utrechtse Heuvelrug liggen om de hoek. Makkelijk met de fiets te bereiken. Stop onderweg voor mooie natuur en andere bezienswaardigheden, zoals landgoederen en kastelen. Voel je de koning(in) te fiets!

Tijd voor koffie!

En dan nog een het beloofde Coffee-to-Go lijstje, want na al deze sportieve uitspattingen mag je jezelf best verwennen met een lekker Utrechts bakkie, toch?

 

Meer Utrecht lockdown tips lezen?