Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Rondje Mario Utrecht

Romantische first dates in Utrecht | 5x op date

Deel bericht:

Ga jij binnenkort met iemand voor de eerste keer op date in Utrecht en heb je geen idee wat jullie samen kunnen doen? Gelukkig is er genoeg te doen in Utrecht! In deze blog vijf leuke en romantische first dates in Utrecht op een rijtje gezet.

1. Datenight bij VinVin

Houden jullie van een wijntje? Dan zit je bij VinVin aan het juiste adres. VinVin is een stijlvolle wijnbar waar wijnen vanuit de hele wereld worden geschonken. Met een heerlijk wijntje en kleine hapjes kunnen jullie elkaar goed leren kennen. Daarnaast geeft VinVin ook wijn cursussen voor de echte liefhebbers.

2. Kruip samen in een loveseat in bioscoop Cinelounge (Houten)

Misschien niet in Utrecht zelf, maar wel erg romantisch: samen vanuit een love seat een film kijken. Cinelounge heeft een uniek concept waarbij je, vanuit de love seat, wordt bediend. Zelfs tijdens de film kan je lekkere hapjes en drankjes bestellen. Zo kan je optimaal genieten van de film én van je date natuurlijk.

3. Samen de Dom beklimmen

Voor wie houdt van iets actiefs: beklim samen de Domtoren. Met zijn 465 trappen en 112 meter hoog kunnen jullie samen genieten van het mooiste uitzicht over Utrecht. Eens per jaar wordt het beklimmen van de Dom ook in het donker georganiseerd. En op 14 februari kun je genieten van een Valentijns-rondleiding. Romantisch is het zeker!

4. Leukste uitje voor daters en koppels in Utrecht: Rondje Mario

Deze date is perfect voor de avonturiers onder ons. Rondje Mario is een liefdeswandeling voor daters om Utrecht en elkaar nog beter te leren kennen. Onder genot van biertjes van brouwerij Maximus struin je door de stad. Rondje Mario neemt jou en jouw date mee op een romantische wandeling door Utrecht. Je krijgt een tas mee met een kaart en envelopjes met bijzondere vragen over de stad, persoonlijke vragen en diverse andere uitdagingen. Neem pauze op een bankje onderweg en geniet van met passie gebrouwen bier van Maximus. Check de link voor een meer info over Rondje Mario.

5. Ga samen naar één van de vele voorstellingen in het Schiller Theater

Denk je dat jouw date van cabaret houdt? Dan is dit de perfecte date! Het Schiller Theater is een klein en knus theater met veel verschillende voorstellingen als cabaret, toneel en dans. De zaal in het theater heeft slechts 134 stoelen, waardoor de sfeer erg intiem is en je dicht bij het podium kunt zitten. Je voelt je als toeschouwer bijna zelf onderdeel van de voorstelling. Ook heeft het theater een sfeervolle bar waar jullie in de pauze of na afloop nog een lekker drankje kunnen doen.

Header beeld: foto van Rondje Mario

Nog meer dates tips voor in Utrecht? Dan vind je deze blogs ook leuk!

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram