Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Dagje utrecht Domtoren Beklimmen Domkwartier Utrechtt 2

Ontdek Domkwartier Utrecht: alle absolute must see’s

Deel bericht:

Als je maar een dag in Utrecht bent, of als je visite een tour van Utrecht geeft, dan moet het Domkwartier op de planning. Een bezoek aan de Domstad zou anders niet compleet zijn! Het barst er van de historische monumenten en cultuur, maar ook van winkels en fijne restaurants. Lees verder en ontdek Domkwartier Utrecht. 

Explore Domkwartier Utrecht

In een gebied dat zo’n historie heeft als dit kwartier, kun je het hoofd niet draaien zonder iets moois te zien. Zoals het Paushuize: een prachtig huis gebouwd langs de gracht in de 16de eeuw door Paus Adrianus VI, die hier uiteindelijk nooit woonde. Of Flora’s hof, een geheime tuin, verstopt in de schaduw van de dom. Perfect om te zitten op een mooie dag en genieten van het gezelschap van de rode kater die er woont! Het gebied rondom de Pieterkerk is ook erg mooi, als ook het landgoed rondom het Karel V hotel.

Winkelen in Domkwartier Utrecht

Er zijn een hoop leuke winkels om te ontdekken in het Domkwartier en ik ben er dol op om de Zadelstraat in te lopen en winkels in en uit te lopen om te zien wat ik kan vinden. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Keck & Lisa of It’s a Present voor grappige en inventieve cadeautjes waarvan je nooit wist dat je ze nodig had tot nu. Op zoek naar iets om je interieur op te frissen? Rachmaninoff verkoopt prachtige meubels en interieur accessoires. Als je voor jezelf gaat winkelen, moet je even langs Nukuhiva voor een wijde selectie aan duurzame kleding, accessoires en zelfs wat lekkers! Alles wat je nodig hebt om lekker te koken (behalve de ingrediënten) kun je vinden bij Betsie’s Kookwinkel – je herkent de winkel meteen aan de gek gevormde bakvorm die bij het raam hangt. 😉

Eten & Drinken

Na al die cultuur en het winkelen, verdien je een pauze. Voor koffie zijn Blackbird, Bagels & Beans, en Anne & Max goede opties . En die laatste twee hebben ook nog eens een goede lunch! Als je een plek zoekt voor een speciale gelegenheid, kan het niet mis gaan bij Simple. of Karel V restaurant. Maar voor wat meer betaalbare, maar toch heerlijke opties, check dan Le Jardin en de Karel V bistro.

Meer zin in een drankje? Ga dan langs bij Jozef, want daar hangt een gezellige sfeer, met veel verborgen hoekjes en comfortabele banken. Ze serveren heerlijke gin tonics en gefrituurd lekkers. Of als je op zoek bent naar iets zoets, vier dan onze mooie stad met een ‘Domtorentje’ van de Theo Blom bakerij in de Zadelstraat. Een chocolade bonbon met een romige vulling…ik weet dat ik je dat niet twee keer hoef te vertellen!

Cultuur & Domkwartier Utrecht

En natuurlijk is geen blog over het Domkwartier compleet zonder de Dom toren! Bewonder het, beklim het, geniet lekker in de schaduw van het klooster of ga eronder met DOMUnder – er zijn genoeg manieren om te kunnen genieten van onze favoriete toren. Het Utrechts archief is ook een leuke plek om te bezoeken, want deze heeft verschillende collecties om als geschiedenis liefhebbers te ontdekken.

Voor muziekliefhebbers is er het Speelklok museum, waar je kan kijken en luisteren naar een indrukwekkende collectie van mechanische muziek. Maar denk ook aan instrumenten, inclusief een enorm mechanisch orgel dat Michael Jackson’s Thriller speelt.

Foto’s door Susanne Sterkenburg

Meer hotspots in Utrecht

5 Gratis to do’s in Utrecht (ja, dat kan echt!)
Dagje Utrecht? Wij geven 4 tips voor relaxte bezienswaardigheden
Ontbijten in Hoog Catharijne: 5 Hotspots voor een goed begin van de dag

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en toffe hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook.

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram