Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rondleiding Buitenplaats Doornburgh

14 mei

Kunst & cultuur in Utrecht Header Doornburgh

Tijdens de grote rondleiding ontdek je de verschillende monumenten op Buitenplaats Doornburgh aan de Vecht. De rondleider neemt je mee door de geschiedenis van de buitenplaats tot het heden. Je bezoekt het voormalige klooster uit de jaren ’60 en het 18e-eeuwse hoofdhuis van Doornburgh wordt speciaal voor deze rondleiding geopend.

Bijzondere gebouwen en objecten

De buitenplaats bestaat uit een park, ontworpen door J.D. Zocher. Hier bevinden zich diverse rijksmonumenten, zoals een smeedijzeren hekwerk uit 1725 aan de Vechtzijde, een 19e-eeuwse ijskelder en de priorij uit 1966 in de stijl van de Bossche School. Wekelijks zijn er rondleidingen door de priorij, maar alleen tijdens deze grote rondleiding bezoek je ook het 18e-eeuwse hoofdhuis.

Geschiedenis

Buitenplaats Doornburgh bestaat al sinds de 17de eeuw en was lange tijd in bezit van de familie Huydecoper. In 1966 verrees hier een nieuw klooster, de priorij. Tot 2016 woonde hier een zusterorde, de Kanunnikessen van het Heilig Graf. Het gebouw is ontworpen door architect Jan de Jong. Het heeft de stijl van de Bossche School, een herkenbare architectuur die gebaseerd is op het gedachtegoed van monnik/architect Dom Hans van der Laan. Mede dankzij het originele meubilair is de sfeer van het voormalig klooster nog duidelijk voelbaar. De gids vertelt je meer over de idealen van deze architecten en de filosofie achter deze bouwstijl.

Lunch, koffie of een lekkernij

In de binnentuin van het klooster serveert restaurant DeZusters lunch, lekkernijen, koffie en andere dranken.

Tijden rondleiding: 

Rondleiding 1: 11.00 – 12.30

Rondleiding 2: 14.00 – 15.30

Gegevens

Datum:
14 mei
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.buitenplaatsdoornburgh.nl/agenda/grote-rondleiding-7/

Organisator

DeZusters
E-mail:
https://www.dezusters.nl

Locatie

buitenplaats Doornburgh
Diependaalsedijk 17
Utrecht, Maarssen 3601GH Netherlands
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie